ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στην εμφατική νίκη της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου επί της Ελπίδας Σαπών

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε  το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας  η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που διέσυρε την Ελπίδα Σαπών με σκορ 6-0.

Μία ακριβώς εβδομάδα πριν τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης η ομάδα του Σάκη Σκουλή έδειξε πως είναι πανέτοιμη δίνοντας απαντήσεις για τις δύο κακές εμφανίσεις με τους Προσκυνητές και την Ελπίδα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επικράτησε δίκαια του αντιπάλου της που την απείλησε ελάχιστα και στα 90 λεπτά . Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Μαραγκός (8΄), Χατζήπαπας (25΄, 55΄), Ξενάκης (37΄,80΄ ), Ξενοδοχίδης (78΄) ενώ είχαν και ένα δοκάρι με τον Χατζήπαπα.

sidiroxori-elpidasaponΑξίζει να σημειωθεί ότι οι  γηπεδούχοι για ένα ημίχρονο έπαιξαν με 10 παίχτες λόγω αποβολής με απευθείας  κόκκινη κάρτα του τερματοφύλακα Βασιλείου, αλλά αν και με παίχτη λιγότερο, στο δεύτερο μέρος σημείωσαν τρία γκολ.

Έντονα  είναι  τα παράπονα για άλλο ένα παιχνίδι από την  ομάδα των Σαπών για την διαιτησία. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται πως το τρίτο γκολ της Δόξας προήλθε από μια φάση που δεν έπρεπε να εξελιχτεί καθώς όπως υποστηρίζουν η μπάλα βγήκε πλάγιο άουτ.

Επίσης, στην φάση της αποβολής του Βασιλείου, υποστήριξαν ότι  ο τερματοφύλακας της Δόξας ανέτρεψε τον Λιάρο μέσα στην μεγάλη  περιοχή και όχι έξω, όπως υπέδειξε ο διαιτητής Τσιαβδαρίδης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν αρκετά βαρύς ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Νέου Σιδηροχωρίου ‘’Ιωάννης Στράντζαλης” εξαιτίας των τελευταίων βροχοπτώσεων. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 60 φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που σίγουρα έμειναν ικανοποιημένοι από τα γκολ και το θέαμα .

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αναμέτρηση  υπήρχαν δύο εθελοντές του σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών  και  Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής, οι οποίοι μάλιστα χρειάστηκε  να επέμβουν στο 26΄όταν τραυματίστηκε ο  Βελημβασάκης της Ελπίδας ευτυχώς όχι σοβαρά.

 width=Πριν την έναρξη του αγώνα φωτογραφήθηκαν με την διαιτητική τριπλέτα από τον Κώστα Αβραμίδη για τον «Παρατηρητή της Θράκης», από όπου αντλήθηκαν στοιχεία της αναμέτρησης.

Όπως προαναφέρθηκε, το σκορ άνοιξε μόλις στο 8′ όταν ο Γάϊδας έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Μαραγκό ο οποίος κέρδισε την κόντρα με τον Βελημβασάκη και τον Αράπογλου που έκανε έξοδο και σε κενή εστία έγραψε το 1-0. Στο 25′ ο Ξενάκης  από δεξιά μετά από ωραία προσπάθεια έβγαλε την σέντρα και ο Χατζήπαπας στην κίνηση με ωραίο βολέ έκανε το 2-0. Στο 37′ ο Χατζήπαπας από αριστερά με ωραία σέντρα βρήκε τον Ξενάκη που με σουτ στην κίνηση πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Σαπών που υποστήριξαν ότι στο ξεκίνημα της φάσης σε μία κόντρα Μαραγκού και Καραθανάση η μπάλα είχε περάσει την πλάγια γραμμή και έπρεπε να δοθεί πλάγιο άουτ.

Στο 41′ η Δόξα άγγιξε το τέταρτο γκολ αλλά το σουτ του Χατζήπαπα απέναντι στον Αράπογλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Λιάρος βγήκε τετατετ με τον Βασιλείου ο οποίος τον ανέτρεψε οριακά λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και τον Τσιαβδαρίδη να δείχνει φάουλ και απευθείας κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Δόξας, που θα χάσει έτσι τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου, με νέες διαμαρτυρίες από τους παράγοντες της Ελπίδας Σαπών που υποστήριξαν ότι έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Μάλιστα, λόγω των έντονων διαμαρτυριών αποβλήθηκε ο γενικός αρχηγός της Ελπίδας Χρήστος Μαυρόπουλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, η Δόξα σημείωσε άλλα τρία τέρματα. Στο 55′ ο Χατζήπαπας βγήκε μόνος στην άμυνα της Ελπίδας και απέναντι στον Αράπογλου δεν δυσκολεύθηκε  να κάνει το 4-0. Το πέμπτο γκολ της Δόξας σημειώθηκε στο 78΄με ωραίο γυριστό σουτ του Ξενοδοχίδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ξενοδοχίδης απέναντι στον Αράπογλου έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα της Ελπίδας να αποκρούει και στην επαναφορά της μπάλας τον Ξενάκη εύκολα να διαμορφώνει το τελικό 6-0.

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής): Βασιλείου, Αμοιρόπουλος (71΄Παππούς), Τουφεξής, Λέφης, Παναγιώτου, Σουλτανίδης (56΄Ξενοδοχίδης), Ξενάκης, Γαιδας, Χατζήπαπας , Ντράτση, Μαραγκός (44΄Ποιμενίδης)
ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Αράπογλου, Βελημβαζάκης, Μανουσάκης, Γρίβας, Καραθανάσης, Δημόπουλος, Λιάρος, Κομνηνός, Αραμπατζής, Καραμπάτσιος (70΄Ψυλλάκης), Κανταρτζής (30΄Κολάκης, 55΄Β.Καραθανάσης)