Γ’ Εθνική: Πικρή (και ίσως καταδικαστική) ήττα για τον Εθνικό από τον Καμπανιακό

Ο Εθνικός ηττήθηκε εντός έδρας από τον Καμπανιακό με 0-1, χάνοντας σημαντικό έδαφος στη μάχη που δίνει για παραμονή στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Το παιχνίδι διεξήχθη στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο με τους Εβρίτες να μην εκμεταλλεύονται για μία ακόμη φορά τη φετινή σεζόν την έδρα τους και πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση γνώρισαν δίκαια την ήττα, καθώς η ομάδα από τη Χαλάστρα πήρε αυτό που ήθελε βασιζόμενη κυρίως στις αντεπιθέσεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Αλεξανδρουπολίτες να χάνουν την πρώτη φάση στο 14′, όπου ο Σιμιτσάκης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ, έπειτα από σέντρα του Κατρανίτσα. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους χάνοντας δύο φάσεις, στο 17ο λεπτό ο Σταυρόπουλος σούταρε άουτ, ενώ στο 20′ ο Καλαϊτζίδης μπλόκαρε την μπάλα σε χλιαρό σουτ από τον Πάλλα. Ο Εθνικός δημιούργησε δύο ευκαιρίες, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κηπουρού, μιας και στο 28ο λεπτό η κεφαλιά του Γκαϊδατζή έπειτα από το κόρνερ του Θεοδωράκη πέρασε άουτ, όμως και 1 λεπτό αργότερα, στο 29′ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σιμιτσάκη.

Στο 39′ έγινε ουσιαστικά η φάση που έκρινε το ματς, καθώς ο Καμπανιακός κέρδισε πέναλτι μετά το δυνατό αντικανονικό μαρκάρισμα του Πελτέκη πάνω στον Σταυρόπουλο, με τον Κουντουρά να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Θρακιώτες προσπάθησαν στο φινάλε, αλλά το σουτ από τον Γωνιάδη στο 44′ έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 45ο λεπτό λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Γκαϊδατζή μετά το σπρώξιμο του Ρακαβίνα, με τον διαιτητή όμως να δείχνει παίζεται.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους φιλοξενούμενους να απειλούν με τον Μπάλιο στο 53΄, ο οποίος πλάσαρε άουτ. Ο Εθνικός στο 59ο λεπτό έχασε μία σπουδαία φάση, όταν ο Πελτέκης αστόχησε από την μικρή περιοχή στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Κηπουρό, που απέκρουσε ενστικτωδώς. Ο Γωνιάδης στο 67′ έπειτα από πάσα του Κυριζάκη σούταρε με τον γκολκίπερ του Καμπανιακού να διώχνει με το στήθος. Η ομάδα από την Χαλάστρα έχασε ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη,  όταν ο Σταυρόπουλος επιχείρησε τη σέντρα, ο Χρήστου έπιασε το σουτ με τον Καλαϊτζίδη να διώχνει εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 87′ αφού ο Σαπανίδης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη, κόκκινη κάρτα, για σκληρό μαρκάρισμα, με τους Εβρίτες να προσπαθούν να αξιοποιήσουν την αριθμητική τους υπεροχή, πετυχαίνοντας το τέρμα της ισοφάρισης. Αυτό δεν συνέβη, καθώς στο 89′ ο Σιμιτσάκης έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 90’+1′ η κεφαλιά του Κυριζάκη, μετά από τη σέντρα του Μαμούτ, πέρασε εκτός εστίας. Στο 93′ ο Κατρανίτσας σούταρε άουτ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, που βρήκε τον Καμπανιακό, ο οποίος είχε κορυφαίο τον Κηπουρό, να πανηγυρίζει  ένα σπουδαίο τρίποντο κλειδώνοντας ουσιαστικά την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ αντίθετα για τον Εθνικό δυσκολεύουν τα πράγματα μιας και παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  (Καρυπίδης): Καλαϊτζίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Παρασκευάς (76′ Μαμούτ), Δούπας, Τορομανίδης, Πελτέκης (61′ Κυριζάκης), Γκαϊδατζής, Σιμιτσάκης, Θεοδωράκης (68′ Χελιδόνης), Γωνιάδης

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ (Υφαντίδης): Κηπουρός, Γαβανάς, Αλμπάνης, Δουρμούδης, Ρακαβίνας, Τοντόροφ, Σταυρόπουλος, Σαπανίδης, Πάλλας (71′ Χρήστου), Κουντουράς (64′ Ιατρού), Μπάλιος (84′ Τρικαλινός)