Συγκλονιστικός ο Δήμος Μιχαλεντζάκης! Έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ αλλά… δεν θα μετρήσει η επίδοσή του

Την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στα 200μ. πεταλούδα ανδρών της κατηγορίας S9 ΑμεΑ σημείωσε ο εβρίτης πρωταθλητής Δήμος Μιχαλεντζάκης, στο περιθώριο των Χειμερινών Αγώνων Κατηγοριών Βορείου Ελλάδας που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ποσειδώνειο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ο 18χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής ΑμεΑ, που πριν δυο μήνες αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της Θράκης σε όλα τα αθλήματα για το 2015 σύμφωνα με την ψηφοφορία που διοργάνωση το ThrakiSportS, συμμετείχε σε κούρσα που έγινε εκτός του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο και πέτυχε τον εντυπωσιακό χρόνο 2:11.76, που είναι ο καλύτερος στην ιστορία της κατηγορίας S9.

Ωστόσο, δεν θα μετρήσει ως παγκόσμιο ρεκόρ, επειδή δεν σημειώθηκε σε διοργάνωση ΑμεΑ, όπως απαιτούν οι κανονισμοί. Μετράει όμως κανονικά ως ατομικό ρεκόρ και δείχνει ότι ο Μιχαλεντζάκης έχει έτσι κι αλλιώς την δυνατότητα να βελτιώσει κατά πολύ το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα, το οποίο έχει στην κατοχή του με 2:13.09 από πέρυσι τον Απρίλιο στο Βερολίνο.

Αυτήν την επίδοση την βελτίωσε ο ίδιος, έστω και ανεπίσημα, σχεδόν κατά 1,5 δευτερόλεπτο, κάτι που μάλλον ξάφνιασε και τον ίδιο! «Δεν περίμενα να κάνω τόσο καλή κούρσα, αλλά όλα τα ωραία έρχονται όταν δεν τα περιμένεις», σχολίασε ο Εβρίτης πρωταθλητής, που βάζει πλέον ως στόχο αρχικά την διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΑμεΑ τον Απρίλιο στην Πορτογαλία και μετά φυσικά στο μεγάλο γεγονός της χρονιάς, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες τον Σεπτέμβριο στο Ρίο ντε Τζανέιρο!!!