Πέρυσι φιναλίστ με Εθνικό, φέτος τροπαιούχος ο Τσουκ με «θρυλική» ανατροπή του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ!!!

Ο Μπόζινταρ Τσουκ πέρυσι έφτασε με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μέχρι τον τελικό του League Cup, ωστόσο δεν το κατέκτησε άφού στον τελικό της Γλυφάδας η ομάδα του Έβρου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά αποχώρησε από την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, καθώς λύθηκε το συμβόλαιό του υπό το βάρος των σοβαρών οικονομικών προβλημάτωβν του συλλόγου.

Ό,τιδεν κατάφερε πέρυσι ωστόσο, το καταφερε φέτος, αυτή τη φορά με την φανέλα του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά αποδείχθηκε «επτάψυχη» και παρότι έχανε με 2-0 σετ και 14-10 στο τάι μπρέικ, τελικά κατάφερε να γλιτώσει τα τέσσερα ματς μπολ του ΠΑΟΚ των Γιάννη Καλμαζίδη και Δημήτρη Γκαρά και με μια άκρως «θρυλική» ανατροπή να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Ο μεγάλος τελικός, όπως και συνολικά το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ που φέρει το όνομα «Νίκος Σαμαράς» προς τιμήν του κορυφαίου Εβρίτη βολεϊμπολίστα, φιλοξενήθηκε στο γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας» της Ερμούπολης. Αυτός είναι ο τρίτος τίτλος του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που δεν έχει κατακτήσει κανέναν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και mvp του τουρνουά ήταν ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος, ενώ από τους κορυφαίους των νικητών στον τελικό ήταν επίσης οι Σπίνου και Φιλίποφ. Ο Τσουκ σημείωσε 11 πόντους (8/23 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 29% υπ – 24% άριστες), ενώ από την πλευρά του δικεφάλου ο Δημήτρης Γκαράς είχε 74% υποδοχή και 57% άριστες. Τα σετ του δραματικού σχεδόν τρίωρης διάρκειας αγώνα: 3-2 (20-25, 20-25, 25-17, 25-20, 17-15) σε 143΄