Α2 Ανδρών: Φινάλε στα εντός με νίκη για την Ασπίδα Ξάνθης με… κατάθεση ψυχής (+photos)

Με όπλο την ψυχή και την παλικαρίσια εμφάνιση των παικτών της η Ασπίδα Ξάνθης παρά την πολύ μεγάλη απουσία του πρώτου σκόρερ της Λάμπρου Βάκκα πέτυχε μια τεράστια νίκη απέναντι στον Δία Πολίχνης  με 29-28 στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς μία στροφή πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε απο την αρχή με δύναμη και πάθος αποφασισμένη να επιβάλει τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι, και να δείξει στην ομάδα της Πολίχνης απο τις πρώτες κιόλας πρώτες προσπάθειες ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Για περίπου 25′ λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα αλλά οι φιλοξενούμενοι κρατιόνταν κοντά στο σκορ, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο οι παίκτες της Ασπίδας με σωστές επιλογές στην επίθεση και άμυνα για… σεμινάριο κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 16-11.

Στο δεύτερο μέρος στα πρώτα 15′ λεπτά του αγώνα η διαφορά των ομάδων παρέμενε σταθερά σε απόσταση ασφαλείας με τους Ξανθιώτες να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Οι παίκτες του Δία προσπάθησαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι μειώνοντας στα 3 γκολ όμως η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και πέντε λεπτά πριν το τέλος ανέβασαν ξανά την διαφορά στα 5 γκολ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο λίγο το άγχος και η πίεση για το αποτέλεσμα έφεραν ένα μικρό μπλακ-αουτ στην Ξανθιώτικη ομάδα με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 1-5 μειώνοντας στο γκολ, όμως εκεί μίλησε η εμπειρία του αρχηγού Νίκου Καζαντζίδη και η ψυχή όλων των παικτών που έπαιζαν και για τους Βάκκα και Καραπαπάζογλου που έλειπαν και κράτησαν την σπουδαία νίκη έστω και με ένα μόλις γκολ διαφορά και το τελικό 29-28.

Πλέον η ομάδα της Ξάνθης πάει στην τελευταία αγωνιστική στην Θεσσαλονίκη για να παίξει την παραμονή της απέναντι στον υποβιβασμένο Άρη. Κορυφαίοι για τους Ξανθιώτες ο αρχηγός Νίκος Καζαντζίδης έχοντας “συνεργούς” στο σκοράρισμα τους Πάρη Ναθαναηλίδη και Βαγγέλη Πιστόλα.

Αξίζει να τονίσουμε πως στην ανάπαυλα του ημιχρόνου κληρώθηκε ένα playstation 4, καθώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι αντί για εισιτήριο πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά, με την διοίκηση και τους παίκτες της ομάδας να θέλουν με αυτό το δώρο να επιβραβεύσουν τους φιλάθλους που τους στήριξαν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Τυχερός στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε ήταν ο φίλος της ομάδας Θοδωρής που παρέλαβε το δώρο του απο τους παίκτες της ομάδας.

Διαιτητές: Γρηγοριάδης – Τομίδης

Δεκάλεπτα: 5-3, 10-8, 16-11(ημίχρονο), 21-16, 25-22, 29-28(τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Θ. Βαφειάδης): Καίκης, Ναθαναηλίδης 7, Βαρδάκας 1, Καζαντζίδης 8, Μπέλλιας, Ρούφος, Πατσιαβάς 1, Τζίνεβης 4, Μπρατίδης 1, Παπαστάμου, Ευθυμίου, Πιστόλας 7

ΔΙΑΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ(Απ. Κεχαγιάς): Χατζηγιαννακίδης, Λιόλιος, Τσιρογιάννης 2, Ανδρεαδάκης 3, Τραϊανός 2, Λυμπούδης, Ιλέρας 6, Μποσνακίδης 3, Μακέδας 1, Θαναηλάκης, Νικολαίδης 8, Μπαντής 3, Αργυρόπουλος, Ραζακιάς, Παπαδόπουλος, Μαυρίδης