Προφυλακιστέοι οι τρεις συλληφθέντες με τα τροχόσπιτα – οπλοστάσια στον Έβρο

Με τη κατηγορία της“εισαγωγής στην επικράτεια, μεταφορά και κατοχή από κοινού πολεμικών πυροβόλων όπλων, πυρομαχικών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων”, κρίθηκαν από Ανάκριτή και Εισαγγελέα προφυλακιστέοι οι τρεις συλληφθέντες κουρδικής καταγωγής.

Οι Bayar Mezory, Salih Mahamad, και Esmat Badi, θα μεταφερθούν στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού στην Αθήνα, μέχρι την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας ώστε να οριστεί στη συνέχεια, η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Σύμφωνα πάντως με τη συνήγορο υπεράσπισης των τριών συλληφθέντων, Σοφία Σαριπανίδου, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία της άρσης απορρήτου των κινητών τηλεφώνων, ενώ όπως υποστήριξε η ίδια, κανένας από τους δύο οδηγούς δε γνώριζε πως μετέφερε στο τροχόσπιτο ποσότητες πολεμικών υλικών, όπλα και σφαίρες.

Επιπλέον κανείς τους δεν αρνήθηκε πως είχαν σχέσεις μεταξύ τους όπως υπογράμμισε η συνήγορος υπεράσπισης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει κάτι “πιο απλό” απ’ το να πουν “ναι” στη δελεαστική πρόταση που τους έγινε από τους “δύο”, που παρήγγειλαν και ήθελαν στη κατοχή τους, τα πολεμικά εφόδια.

Όπως είπε η κυρία Σαριπανίδου, τόσο ο Esmat Badi όσο και ο Bayar Mezory, για τη μεταφορά των τροχόσπιτων – οπλοστάσιων στο Κουρδιστάν, θα εξασφάλιζαν ένα “έξτρα” εισόδημα με τα ποσά των 2.000 και των 3.000 ευρώ αντίστοιχα, με επιπλέον πληρωμένα όλα τα έξοδα του ταξιδιού.
ΠΗΓΗ: www.e-evros.gr