Αντι-μπλόκο από τους Βούλγαρους στον δρόμο της Νυμφαίας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών 

Τη στιγμή που οι αγρότες της Ροδόπης προχωρούσαν στο άνοιγμα του κάθετου ελληνοβουλγαρικού άξονα, ένεκα της εκπνοής του τριήμερου αποκλεισμού που είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι της Δευτέρας, βούλγαροι οδηγοί, ακολουθώντας το παράδειγμα των συμπατριωτών τους στον Προμαχώνα, προχωρούσαν σε αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου από την απέναντι πλευρά των συνόρων.

Έτσι, μπορεί τα τρακτέρ να απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα στη διασταύρωση του Τυχηρού, αλλά η διέλευση των οχημάτων από τη συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας παραμένει αδύνατη. Οι αγρότες του νομού μας, με αναμμένες ακόμα τις μηχανές των τρακτέρ τους, τηρούν στάση αναμονής ενόψει των επόμενων κινήσεων των Βουλγάρων και επιφυλάσσονται να πάρουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών τους, εφόσον λήξουν τα βουλγαρικά «αντίποινα».

Την ίδια στιγμή πάντως μελετώνται και εναλλακτικές μορφές κινητοποίησης κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, όπως η συμβολική κατάληψη για μία ημέρα των υπηρεσιών, που στεγάζονται στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης.

Η επίμαχη πρόταση αναμένεται να κατατεθεί επίσημα από τους αγρότες στους εκπροσώπους των υπόλοιπων φορέων του νομού μας και, εφόσον υιοθετηθεί ως συλλογική δράση, ενδεχομένως να λάβει χώρα εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Εξάλλου, μετά από την ταύτιση που έχει προκύψει στο διεκδικητικό πλαίσιο των διαμαρτυρόμενων ως προς το αίτημα για απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων, το επόμενο διάστημα αγρότες και φορείς αναμένεται να έχουν κοινό βηματισμό στις δράσεις και τις κινητοποιήσεις τους.

ΠΗΓΗ:http://www.paratiritis-news.gr