Χάλκινο μετάλλιο η Δέσποινα Μούρου στο αναπτυξιακό τουρνουά της ΧΑΝΘ

Ενα χάλκινο μετάλλιο με την πρωταθλήτρια γυναικών Θράκης Δέσποινα Μούρου ήταν ο απολογισμός του θρακιώτικου πινγκ πονγκ στο 10ο αναπτυξιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης που διοργάνωσε η ΧΑΝΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

Συνολικά αγωνίστηκαν 314 αθλητές και αθλήτριες πραγματοποιώντας πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχής στα αναπτυξιακά τουρνουά. Πραγματοποιήθηκαν 9 κατηγορίες (mini παμπαίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων, παίδων – κορασίδων, εφήβων – νεανίδων, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών) και πήραν μέρος 64 σωματεία με αθλητές και αθλήτριες από Αθήνα, Δράμα, Καβάλα, Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πάτρα, Πολύγυρο Χαλκιδικής, Βέροια, Λέσβο, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Χανιά, Έδεσσα, Λάρισα, Βόλο, Καστοριά, Κοζάνη, Ιωάννινα και Καρδίτσα.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έλαβε μέρος με 21 αθλητές κι αθλήτριες και εκπροσωπήθηκε στις περισσότερες κατηγορίες, έχοντας όπως προαναφέρθηκε ως κορυφαία επίδοση αυτήν της Μούρου που έφερε το μετάλλιο για την ομάδα του Εθνικού. Συγκεκριμένα, κατέκτησε το χάλκινο στην κατηγορία Νέων Γυναικών που για πρώτη φορά δημιουργήθηκε. Αν και ταλαιπωρημένη από τη συμμετοχή της στην αποστολή και ως βοηθός προπονήτρια καθώς ο αγώνας της έγινε ύστερα από 13 ώρες που ήταν στο γήπεδο κατάφερε να δείξει την ανωτερότητά της και να διεκδικήσει με τη νίκη της μία θέση στις τέσσερις καλύτερες αθλήτριες του τουρνουά.

Κοντά στο μετάλλιο βρέθηκε ο Μανώλης Ζειμπέκης στην κατηγορία mini Παμπαίδων, ο οποίος πέρασε ως δεύτερος στον όμιλο του και σημειώνοντας νίκες βρέθηκε να διεκδικεί θέση για το βάθρο αλλά τερμάτισε 6ος. Στην ίδια κατηγορία καλές εμφανίσεις έκαναν και οι Μάριος Δελάκης, Σωτήρης Σωτηρόπουλος, ο Δημήτρης Μπατζής και Φίλιππος Παπαχρήστου. Την 11η θέση κατέκτησε στις παγκορασίδες η Κομνηνή Τρυπή.

Ακόμα, στους παμπαίδες ο Μύρος έφτασε κοντά στο βάθρο ενώ τερμάτισε στην 5η θέση. Οι δύο αριστερόχειρες του Εθνικού, οι Κίμωνας Μήτκας και Γρηγόρης Καραγιάννης έκαναν σπουδαίες νίκες σε δυνατούς αγώνες και παίρνοντας βαθμούς για τα επόμενα τουρνουά. Ακόμη, στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκαν ο Θοδωρής Σωτηράκης, Πρόδρομος Γκογκάκης και Βαγγέλης Μπαλούτας που συμμετείχε για πρώτη φορά καθώς δεν έχει κλείσει ούτε ένα χρόνο στο άθλημα.

Στην κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές, στους παίδες, ο Γιάννης Παπαδόπουλος μπήκε στην 16άδα, ενώ συμμετείχαν ακόμα οι Αλέξανδρος Μπανταλίδης και Ανδρέας Καραφύλλης. Επίσης, αγωνίστηκαν ο Χρήστος Μπανταλίδης, Παναγιώτης Κυραδενίδης και ο πρωτοεμφανιζόμενος Σταύρος Γκιλάκης. Στις νεάνιδες, η Ηρώ Κοζάρη κυνήγησε όσο μπορούσε τα σετ κάνοντας κάποιες νίκες αλλά δεν τα κατάφερε να οδηγηθεί στην οχτάδα. Η Μαρία Βλασίδου συμμετείχε επίσης στην κατηγορία.

«Οι προπονητές της ομάδας Νικολακάκης Ανδρέας και Δεληγιάννη Δάφνη έμειναν ευχαριστημένοι  από τις υπερπροσπάθειες των αθλητών τους, στην αποστολή βοήθησαν η Παναγιώτα Μούρου και ο Τελόπουλος Παύλος», επισημαίνει ανακοίνωση της διοίκησης του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που συγχαίρει  τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές τους για τις επιτυχίες τους.