Στην Αθήνα και στην Βουλή το Γυμνάσιο-Λύκειο της ορεινής Σταυρούπολης

Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή με πλούσιο πρόγραμμα για τους μαθητές του ακριτικού σχολείου.

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου η Σχολική Μονάδα του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρούπολης θα πραγματοποιήσει τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και στη Βουλή. Το πρόγραμμα της εκδρομής, εκτός από την ξενάγηση στο κτίριο της Βουλής, περιλαμβάνει ξενάγηση στην Ακρόπολη και στο Μουσείο Ακρόπολης, καθώς και επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

sxoleioΘα καλυφθεί όμως και ο τομέας της τεχνολογίας μέσα από την επίσκεψη στο Ευγενίδειο Πλανητάριο, καθώς και στον Ελληνικό Κόσμο για την παρακολούθηση της τρισδιάστατης ταινίας με θέμα την Αγία Σοφία. Την ημέρα της επιστροφής θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών. Η όμορφη αυτή εκδρομή θα περιλαμβάνει και παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Για τους μαθητές που ζουν σε χωριά του ορεινού όγκου μείζονος σημασίας θα είναι όχι μόνο οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, αλλά και η περιήγηση στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας και η βίωση των ρυθμών της. Η εκδρομή αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνδρομή κάποιων ανθρώπων ή συλλόγων, που με την οικονομική τους ενίσχυση έκαναν δυνατή τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών.

Για την κοινωνική τους ευαισθησία η διευθύντρια του Γυμνασίου, Παρθένα Καρατζόγλου, ευχαριστεί τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες», τον Σύλλογο Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», τον κ. Ιωάννη Τσεγγελίδη, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Νέμεσις», τον κ. Νικόλαο Παρασχίδη, ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου «Παρασχίδης» και τον κ. Κωνσταντίνο Τσατσούλη, ιδιοκτήτη του «Παραδοσιακού Ξυλόφουρνου».

 

Πηγή:  www.empros.gr