Αποθέωσε Λουτσέσκου ο Ομπόντο που τον χαρακτήρισε ως… Γκουαρντιόλα!

Με αφορμή το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα την Κονκόρντια Τσιάνια απέναντι στην Στεάουα Βουκουρεστία για το πρωτάθλημα Ρουμανίας, ο πρώην μέσος της Skoda Ξάνθη Κριστιάν Ομπόντο παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα digisport.ro, οπού μεταξύ άλλων μίλησε για τους Ρουμάνους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκε, τους λόγους που επέλεξε να πάει στην Κονκόρντια, για τα λεφτά που ξόδεψε, το περιστατικό με την απαγωγή του αλλά και τον μέχρι πρότινος τεχνικό με τον οποίο συνεργαζόταν στην Ξάνθη, τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Νιγηριανός μέσος “έσταζε μέλι” για τον Ρουμάνο τεχνικό τον οποίο παραλήρησε με τον προπονητή της Μπάγερ Μονάχου Πέπ Γκουαρντιόλα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ένας φανταστικός προπονητής. Εγώ και οι συμπαίκτες μου τον κοιτούσαμε και λέγαμε ότι είναι ένας Πεπ Γκουαρντιόλα. Και νομίζω ότι αξίζει περισσότερα. Το λέω με ειλικρίνεια, από καρδιάς. Ήταν προνόμιο που δούλεψα μαζί του. Τον συγκρίνω με τον Πεπ από πολλές πλευρές, είναι ένας πολύ καλά προετοιμασμένος προπονητής. Στο παιχνίδι, στον τρόπο συμπεριφοράς, στον τρόπο που ντύνεται, στην εικόνα, σε όλα. Αλλά το πιο σημαντικό, έχει μια ιδέα και κάνει τα πάντα για να καταλάβεις τι θέλει. Ειλικρινά, θα μπορούσα να τον δω σαν τον Πεπ Γκουαρντιόλα».

Μάλιστα στην παρατήρηση του Ρουμάνου δημοσιογράφου οτι ο Λουτσέσκου στην πατρίδα του θεωρείται αμυντικός προπονητής σχολίασε: «Όχι καθόλου, στην Ξάνθη με τον Λουτσέσκου παίζαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, όταν χρειαζόταν να παίξουμε άμυνα το κάναμε χωρίς να κλεινόμαστε πίσω, ενώ και επιθετικά ήμασταν αρκετά παραγωγικοί. Έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην Ξάνθη και φαινόταν με αποκορύφωμα την συμμετοχή μας στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό».

Παράλληλα ο Ομπόντο αποκάλυψε πως «η Ξάνθη ήθελε να παραμείνω, αλλά δεν τα βρήκαμε. Έπειτα επέστρεψα στην Ιταλία γιατί είχα ένα πρόβλημα με το διαβατήριο μου και επειδή δεν προλάβαινα να πάω σε κάποια ομάδα προτίμησα να προπονηθώ με την δεύτερη ομάδα της Ουντινέζε και να πάω σε νέα ομάδα απο τον Ιανουάριο. Το τελευταίο ματς που είχα παίξει επίσημο ήταν με την φανέλα της Ξάνθης στον τελικό με τον Ολυμπιακό που χάσαμε με 3-1».

Για την ιστορία ο Νιγηριανός αγωνίστηκε και στα 90′ λεπτά στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Κονκόρντια χωρίς όμως να φέρει… γούρι στην ομάδα του που γνώρισε την εντός έδρας ήττα απο την Στεάουα με 2-0.