Στα σκαριά τουρνουά τζούνιορ 4×4 από την ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο των νέων εφαρμογών και μεθόδων ανάπτυξης του βόλεϊ ειδικά στις ηλικίες 11-13 ετών, η Eλληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αποφάσισε την έναρξη μιας νέας αναπτυξιακής διοργάνωσης, των Τουρνουά Junior 4X4.

Μέσω αυτών των αγώνων προσδοκάται:

  1. Η αύξηση της ποσότητας των παιδιών (κυρίως αγοριών) που θα ασχοληθούν με το άθλημα.
  2. Η βελτίωση όλων των στοιχείων της ατομικής τεχνικής.
  3. Η ομαλότερη προσαρμογή αθλητών- αθλητριών στο αμέσως επόμενο επίπεδο αγώνων 6Χ6.

Σημαντική παράμετρος της νέας αυτής διοργάνωσης είναι ότι τα Τουρνουά Junior διεξάγονται με μορφή Τουρνουά και όχι Πρωταθλημάτων (με βαθμολογία  νικών, ηττών κ.ο.κ.). Υπάρχει μόνο νικητής αγώνα και όχι «Πρωταθλητής».

Η Α’ Περιφέρεια που καλύπτει τους νομούς της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας καλεί τα Σωματεία που ενδιαφέρονται, να καταθέσουν προτάσεις διοργάνωσης Τουρνουά Junior 4X4 στην έδρα τους, σύμφωνα με τους όρους που εξέδωσε η Ε.Ο.ΠΕ., μόνα ή σε συνεργασία με άλλα Σωματεία της περιοχής, να τις αποστείλουν μέχρι τέλους Φεβρουαρίου στην Ένωση,

Κάθε Σωματείο, μπορεί να καταθέσει παραπάνω από μία πρόταση, με απαραίτητη αναγραφή της πιθανής ημερομηνίας διεξαγωγής, καθώς και μίας ακόμη εναλλακτικής ημερομηνίας.

Η Ένωση θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και θα καταστρώσει ένα ενιαίο Πρόγραμμα διεξαγωγής των τουρνουά από τις αρχές Μαρτίου, μέχρι τέλους Ιουνίου 2016.

Θα καταβληθεί προσπάθεια, να μη συμπίπτουν διοργανώσεις περισσότερες του ενός τουρνουά, την ίδια ημερομηνία (τουλάχιστον στην ίδια περιοχή). Οι όροι διεξαγωγής του τουρνουά με ένα κλικ ΕΔΩ.