Οι αθλητές στίβου που βραβεύθηκαν στην ετήσια γιορτή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Μπορεί στην τοπική επικαιρότητα να κυριάρχησε από την γιορτή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης η έμμεση επίθεση που πραγματοποίησε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννης Τζίμας στον διάδοχό του Γιώργο Γεωργιάδη και η απουσία του τελευταίου αλλά και γενικά του ΤΑΑ από την εκδήλωση κοπής της πίτας, όμως υπήρξαν και άλλες σημαντικές στιγμές, όπως οι βραβεύσεις των αθλητών του συλλόγου που διακρίθηκαν το 2015.

Αναφορικά με τον στίβο, τιμήθηκαν τρία άτομα και κατά βάση, αν και απών αφού την ίδια ώρα αγωνιζόταν στο ΣΕΦ, ο 33χρονος Δήμος Μαγγίνας, ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής ο οποίος πέτυχε τρεις πρώτες πανελλήνιες νίκες το 2015: τον Φεβρουάριο στα 12.000μ ανδρών στον ανώμαλο δρόμο, τον Μάιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 10.000μ και τον Ιούλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στα 5.000μ.
Δυστυχώς όμως για τον Εθνικό, ο Δήμος  Μαγγίνας το 2016 δεν θα τρέχει με τα μπλε χρώματα, μιας και πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, για χάρη του οποίου κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στα τρία χιλιόμετρα του Πανελληνίου Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ την περασμένη Κυριακή.

 width=Στα δύο χρόνια παρουσίας του στην ομάδα του Εθνικού, ο Μαγγίνας κατέρριψε τα ρεκόρ συλλόγου στα 1.500μ (3.57), στα 3.000μ (8.17), στα 5.000μ (14.24), στα 10.000μ (30.23) αλλά και στον μαραθώνιο (2 ώρες και 34 λεπτά).

Ο ΜΓΣ Εθνικός βράβευσε επίσης τον 17χρονο εμποδιστή Γιώργο Σιταρίδη. Το 2015 πέτυχε 2η Πανελλήνια νίκη στα 110μ εμπόδια παίδων με 13.9 και συμμετείχε σε διεθνή συνάντηση παίδων κατακτώντας την πρώτη θέση. Τα προηγούμενα χρόνια είχε υψηλές διακρίσεις στα σύνθετα αγωνίσματα 6θλου και 10θλου.

Είναι άριστος μαθητής της Γ’Λυκείου, κέρδισε το βοήθημα εισαγωγής και παιδί οικογένειας 8 παιδιών, ενώ γυμνάζεται με τον καθηγητή φυσικής αγωγής και διδάκτορα στην προπονητική, Γιώργο Δαστερίδη.

 width=Τέλος βραβεύθηκε η 15χρονη Μαρία Ζουπίδου, η οποία έτυχε 1η πανελλήνια νίκη στη δισκοβολία Παγκορασίδων, με επίδοση 34.63. Διακρίνεται σε πανελλήνιο επίπεδο και στην σφαιροβολία. Κάνει στίβο περίπου 6 χρόνια, είναι άριστη μαθήτρια και γυμνάζεται με τον καθηγητή φυσ.αγωγής Δημήτρη Τσιακιρούδη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ειδική βράβευση έγινε και στον έφορο του τμήματος στίβου Γιώργο Αλεξιάδη, για τις ιατρικές υπηρεσίες ως ακτινοδιαγνώστη, που προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια στον ΜΓΣ Εθνικό.