Βολές Κακουλίδη κατά Γαβριηλίδη, υπαλλήλου της ΕΟΕ και… συστήματος για την καρατόμησή του από τη Super League

Σε καταγγελίες κατά του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης Μάνου Γαβριηλίδη, του Δημήτρη Σωτηρίου που είναι υπάλληλος σήμερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και γενικά του… «συστήματος» που διοικεί το ποδόσφαιρο και χαρακτήρισε «ανίκητο», εξαπέλυσε ο κομοτηναίος πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης μέσα από την εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη «Η Δίκη» στον Σκάι.

Ο Κακουλίδης αναφέρθηκε στην καρατόμησή του από τους πίνακες παρατηρητών αγώνων πριν από πέντε χρόνια, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνέβη επειδή έθιξε τα συμφέροντα του Ολυμπιακού με όσα κατέγραψε σε έναν αγώνα του στην Καβάλα. Υποστήριξε ακόμα ότι του ζητήθηκε να «προσκυνήσει το σύστημα» και «να τα βρει» με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Ροδόπης Μάνο Γαβριηλίδη, κάτι που ο ίδιος όπως ισχυρίστηκε δεν έκανε γοα λόγους αξιοπρέπειας.

«Υπήρξα παρατηρητής της Super League από την ώρα που ιδρύθηκε η Super league. Είχε βγει μια προκήρυξη ότι ψάχνει η Super league για παρατηρητές αγώνων, όχι διαιτησίας. Εγώ και μερικοί άλλοι από όλη την Ελλάδα, που ασχολούμασταν από τον χώρο του ποδοσφαίρου με το άθλημα το οποίο αγαπάμε, στείλαμε βιογραφικά και έγινε η επιλογή μας μετά από σεμινάρια με τον Βαγγέλη τον Πέτσο», είπε αρχικά σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή ο Μιχάλης Κακουλίδης.

«Το θέμα είναι ότι ο παρατηρητής διαιτησίας έχει κάποιες ευθύνες και αρμοδιότητες που εφόσον αποφάσισε να ασκεί τα καθήκοντα του παρατηρητή, πρέπει να τα εφαρμόζει και να τηρεί τους κανόνες για τους οποίους έχει επιλεγεί να κάνει αυτή τη δουλειά, γιατί είναι σοβαρά. Δυστυχώς άλλοι παρατηρητές εφαρμόζουν τους κανονισμούς και τους κανόνες και άλλοι όχι. Όσοι τους εφαρμόζουν, στοχοποιούνται», συνέχισε την αφήγησή του.

Και πρόσθεσε: «Εγω μετά από αγώνα που είχα κάνει το 2011 στο Καβάλα – Ολυμπιακός, είχαν γίνει επεισόδια και έγινε καταγραφή γεγονότων όπως έγιναν και τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός, είχα πάρει τα μηνύματα ότι στις επόμενες αξιολογήσεις είμαι εκτός πινάκων. Όπως και έγινε. Εξεπλάγην που βγήκα από τους πίνακες, γιατί όλες οι ομάδες που είχα παίξει έλεγαν τα καλύτερα λόγια για εμένα και ήταν όλες ευχαριστημένες, γιατί είμαι άνθρωπος που προέρχομαι από τον χώρο του ποδοσφαίρου, είμαι καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής ποδοσφαίρου και αγαπάω αυτό που κάνω, δεν είχα άλλους λόγους για να βγω στον τομέα αυτό. Όταν προσπάθησα να βρω τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκα χωρίς καν να ενημερωθώ, αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι έπρεπε να δώσω γη και ύδωρ στο σύστημα που επικρατούσε για να μπορέσω να επανέλθω στους πίνακες. Εγώ φυσικά αυτό λόγω αξιοπρέπειας και χαρακτήρα δεν μπορούσα να το κάνω, με αποτέλεσμα να έχω αποκλειστεί εντελώς από τους πίνακες».

Όταν ο Κυριάκος Θωμαΐδης ρώτησε τον κομοτηναίο παράγοντα τι ακριβώς εννοεί, ο Μ. Κακουλίδης απάντησε: «Μου ζητήθηκε να προσκυνήσω το σύστημα. Μάλιστα, επειδή αναφέρθηκε στην εκπομπή το όνομα του κ. Σωτηρίου, μου είχε στείλει και  ένα μήνυμα ο κ. Σωτηρίου  να τα βρω εδώ με τον  πρόεδρο της τοπικής ΕΠΣ,  τον κ. Γαβριηλίδη». Όπως είχε διευκρινιστεί νωρίτερα, ο Σωτηρίου είναι υπάλληλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που ασχολείται με την διαιτησία και μάλιστα ο καλεσμένος της εκπομπής δημοσιογράφος Βαγγέλης Δουκάκος ανέφερε ότι παλιότερα ασχολούνταν με την διαιτησία για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ενώ τώρα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

«Ο υπάλληλος της ΕΟΕ, ο κ. Σωτηρίου σας έστειλε μήνυμα ότι για να ξαναγίνετε παρατηρητής πρέπει να τα βρείτε με τον πρόεδρο της τοπικής ΕΠΣ, που είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, ο κ. Γαβριηλίδης», επανέλαβε ο Κυριάκος Θωμαΐδης και ακολούθως ρώτησε τον κομοτηναίο παράγοντα: «Τα βρήκατε;». Η απάντηση Κακουλίδη: «Όχι, βέβαια. Δεν υπήρχε διάθεση εκ μέρους μου να κάνω αυτήν την κίνηση. Εγώ μπήκα στη Super League με ψηλά το κεφάλι, έφυγα με ψηλά το κεφάλι. Εχω ησυχη την συνείδησή μου ότι έκανα αυτό που έκρινα ότι έπρεπε να κάνω. Το σύστημα κατ’ εμε είναι ανίκητο, αυτό που διοικεί και μπροστά και πίσω από την βιτρίνα το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα εγώ αυτή τη στιγμή να είμαι εκτός των πινάκων…».

Κάποια απάντηση δεν υπήρξε στις καταγγελίες κατά την διάρκεια της εκπομπής, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δύο τη νύχτα. Αξιζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των καλεσμένων της εκπομπής ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, ο δραμινός πρώην βουλευτής και υφυπουργός Αθλητισμού Χρήστος Αηδόνης αλλά και ο Βαγγέλης Τσότρας, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Έβρου, ο οποίος ωστόσο δεν ανέφερε κάτι ιδιαίτερο κατά την διάρκεια της εκπομπής.