Συνάντηση Γκιρτζίκη με Ινφαντίνο στο Βελιγράδι ενόψει των εκλογών της FIFA

Στήριξη στην υποψηφιότητα του Τζιάνι Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA στις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου αποφασίστηκε από τις από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, με εκπροσώπους των 13 μελών της περιφέρειας (Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σλοβενία, Σερβία, Ρωσία, Τουρκία). Για λογαριασμό της ΕΠΟ βρέθηκε εκεί ο Ξανθιώτης πρόεδρός της Γιώργος Γκιρτζίκης, που είχε πολλές συναντήσεις με υψηλόβαθμους ποδοσφαιρικούς παράγοντες των γειτονικών μας χωρών, αλλά και τον ίδιο τον Ινφαντίνο.

Παρών ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της UEFA και εκτελών χρέη προέδρου λόγω της τιμωρίας του Μισέλ Πλατινί, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο διευθυντής διοργανώσεων της UEFA, Τζιόρτζιο Μαρκέτι, ο διευθυντής μάρκετινγκ, Νόελ Μούνεϊ και ο υπεύθυνος κατά της διαφθοράς, Ουρς Κλούζερ. Τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν τον γενικό γραμματέα της UEFA στις επερχόμενες αρχαιρεσίες της Ζυρίχης, επιλογή που θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Άλλωστε είχε προηγηθεί σχετική απόφαση σε γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, ενώ έτσι και αλλιώς αναφορικά με την ελληνική ψήφο που θα δώσει ο ξανθιώτης παράγοντας Γιώργος Γκιρτζίκης, έχει υπάρξει απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ να πάει στην ευρωπαϊκή υποψηφιότητα του Ινφαντίνο.

Οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Ζεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA είναι πέντε. Πλην του Ελβετού δικηγόρου, το χρίσμα διεκδικεί ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας Ασίας, σεΐχης Σαλμάν μπιν Ιμπραχίμ αλ Καλίφα, ο αντιπρόεδρος της FIFA, πρίγκιπας Αλί αλ Χουσεΐν, το πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Ζερόμ Σαμπάν, και ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας Τόκιο Σεξουέλε.