Πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν οι 3 Κούρδοι που πιάστηκαν με το οπλοστάσιο στην Αλεξανδρούπολη 

Προθεσμία 48 ωρών προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία τους έλαβαν μετά από σχετικό αίτημα οι τρεις Κούρδοι…

Βρετανοί υπήκοοι, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη μεταφορά όπλων. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι αρχικά ζήτησαν τον ορισμό αυτεπαγγέλτως συνηγόρου και παρουσία διερμηνέα, προκειμένου να απολογηθούν στην κουρδική γλώσσα, παρά το ότι είναι Βρετανοί υπήκοοι με μόνιμη κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τελικώς χθες το μεσημέρι προχώρησαν σε αλλαγή του συνηγόρου που όρισε η εισαγγελέας. Από σήμερα την εκπροσώπηση και των τριών κατηγορουμένων ανέλαβε με πληρεξούσιό του ιδιώτης δικηγόρος της Κομοτηνής.

Όπως προκύπτει οι 3 συλληφθέντες αγόρασαν τα όπλα και τις χιλιάδες σφαίρες από τη Βρετανία και τη Γερμανία. Ο ένας από τους τρεις μάλιστα, έδειξε και τη σχετική απόδειξη από κατάστημα όπλων της Γερμανίας, ανατρέποντας το αρχικό σενάριο που ήθελε τους δράστες να έχουν κλέψει ή να έχουν προμηθευτεί με παράνομο τρόπο τα όπλα και τις σφαίρες.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι 3 Κούρδοι στην καταγωγή, που έχουν βρετανικό διαβατήριο είχαν περάσει από τη χωρα μας, άλλες 3 φορές στο παρελθόν και είχαν καταλήξει στην Τουρκία. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο πως κατάφεραν αυτά τα άτομα να φτάσουν στην Ελλάδα με τον οπλισμό και φυσικά ποιος ήταν ο τελικός προορισμός.
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr