«Όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά, μπορούμε την πρόκριση» δηλώνει από την Πορτογαλία ο Μουστακίδης

«Με αρκετά προβλήματα μπαίνουμε στην μάχη των προημιτελικών της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην οποία εκπροσωπούμε τη χώρα. Θεωρώ ότι η Μπενφίκα είναι μια ομάδα που αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά».

Με αυτά τα λόγια, μιλώντας από την Πορτογαλία στην επίσημη ιστοσελίδα της Volley League, ο Σάκης Μουστακίδης έδωσε σύνθημα όχι απλά καλής εμφάνισης αλλά και… νίκης απέναντι στην Μπενφίκα το βράδυ της Τετάρτης, στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.

Άλλωστε, όπως αναφέρει ο προπονητής του Εθνικού στις κατιδίαν συζητήσεις του, η πορτογαλική είναι μια ομάδα που δεν είναι ανίκητη, όπως φάνηκε και στα περσινά παιχνίδια. Βέβαια, πέρυσι πήρε δύο νίκες, αλλά από τότε δεν έχει αλλάξει αυτή πολύ, ενώ αντίθετα ο Εθνικός έχει ενισχυθεί.

Το ζήτημα για τον Μουστακίδη είναι πάντως πρωτίστως να μην υπάρξει άλλος τραυματισμός. Ο Φόγιερ είναι αμφίβολος μετά το τρακάρισμα με τον Κασαμπαλή το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα, ωστόσο ο προπονητής του Εθνικού ξέρει ότι ακόμα και 3-0 με 25-0 να χάσει όλα τα σετ, η πρόκριση θα κριθεί στον Έβρο.

Εκεί ο Εθνικός μπροστά στον κόσμο του, θα μπορεί εφόσον οι παίκτες είναι καλά στην υγεία τους και πιάσουν τα στάνταρτς της υψηλής απόδοσής τους, να λυγίσουν τους Πορτογάλους. Ωστόσο ο Εθνικός δεν θα πει όχι και σε κάποιο δώρο μέσα στην Πορτογαλία.

«Κάνουμε μια διαχείριση των προβλημάτων προκειμένου να έχουμε μια καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο και να προετοιμαστούμε για τη ρεβάνς στην έδρα μας όπου θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση», κατέληξε στις λιτές ως συνήθως δηλώσεις του ο Σάκης Μουστακίδης.