ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πρώτη νίκη της Ασπίδας Ξάνθης στην τελική φάση των Εφήβων απέναντι στον Πανσερραϊκό (+photos)

Την πρώτη της νίκη στην τελική φάση του Εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πέτυχε η Ασπίδα Ξάνθης που επικράτησε με 72-60 του Πανσερραϊκού στο Κλειστό Γυμναστήριο “Φίλιππος Αμοιρίδης” στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής.

Η ομάδα της Ξάνθης αν και τα… χρειάστηκε απο τους Σερραίους, όταν ανέτρεψαν το πλεονέκτημα της Ξανθιώτικης ομάδας του πρώτου δεκαλέπτου με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ομάδα της Ασπίδας έδειξε απο την αρχή πως είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και αφού πήρε εκ νέου το προβάδισμα έχτιζε συνεχώς την διαφορά απο την αντίπαλο της, για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση του αγώνα και τη νίκη της Ξανθιώτικης ομάδας με 72-60.

Έτσι η Ασπίδα μετά απο τρεις αγώνες πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην τελική φάση απέναντι στον Πανσερραϊκό που παραμένει χωρίς νίκη.Επόμενο ματς για την Ασπίδα είναι και πάλι εντός αυτή την φορά απέναντι στην ΑΕ Κομοτηνής το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Διαιτητές: Ρούκας – Κολοκυθάς

Δεκάλεπτα: 20-16, 28-31(ημίχρονο), 48-43, 72-60(τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Παρπαλάς 5(1), Γαβριηλίδης, Τσίλογλου 8, Σαββίδης  4, Ματζουράνης  15, Αραμπατζής, Γκίκας  20, Καργίδης  17(1), Ζώτος, Ζάρας  3

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Τσιαντής  9, Ξακουστός  2, Ιωαννίδης Κ.  7(1), Μωυσίδης  17, Νίσκας, Ιωαννίδης Δ.  2, Μητχώνης  10, Χατζής  13(1), Βογιατζής