Πέταξε για Τσεχία ο Μπανιώτης που ετοιμάζεται για… νέες πτήσεις! Η παγκόσμια κατάταξη του ύψους…

Δεν πρόλαβε να στεφθεί πανελληνιονίκης και να χαρεί το μεγάλο άλμα στα 2.33μ (και παραλίγο στα 2.37) που πάντως τον έστειλε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου τον άλλο μήνα στο Πόρτλαντ και ένα 24ωρο μετά ο Κώστας Μπανιώτης βρισκόταν στην… Τσεχία.

Ο θρακιώτης πρωταθλητής το απόγευμα της Τρίτης αγωνίζεται σε μίτινγκ και για τον λόγο αυτό, την επομένη της μεγάλης του εμφάνισης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πήρε το αεροπλάνο και πέταξε για Πράγα, εκεί όπου θα επιχειρήσει να πετύχει το νέο ρεκόρ που δεν κατέρριψε το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι τα 2.33μ είναι η κορυφαία ατομική επίδοση του Μπανιώτη στον Κλειστό Στίβο και η δεύτερη καλύτερή του, μετά το 2.34μ με τα οποία στέφθηκε Μεσογειονίκης πριν από δύο χρόνια στην Μερσίνη της Τουρκίας. Η επίδοση αυτή ήταν και το όριο για το Πόρτλαντ.

Στο Παγκόσμιο Κλειστού θα γίνει κατευθείαν τελικός και για τον λόγο αυτό έχει μπει τόσο υψηλό όριο (πολύ πάνω από αυτόν των Ολυμπιακών του Ρίο). Για να πάει κάποιος πρέπει αφενός να το έχει ξεπεράσει, αφετέρου να είναι μέσα στην πρώτη δωδεκάδα του κόσμου στις αρχές Μαρτίου.

Το αγώνισμα του ύψους είναι από τα πιο ανταγωνιστικά αυτή τη στιγμή και αυτό φάνηκε περίτρανα το Σαββατοκύριακο. Όταν ο Μπανιώτης έκανε τα 2.33μ έκανε την τέταρτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, αλλά πλέον έχει πέσει πέμπτος, ενώ η season best ανέβηκε στα 2.38 μέτρα.

Την πέτυχε ο Ταμπέρι στην Τσεχία, όπου και ο Μπέικερ έκανε 2.36μ. επίσης. Στη Σουηδία όπου προετοιμάζεται και πιο συγκεκριμένα στο Μάλμε, ο Μπαρσίμ έκανε 2.36μ. ενώ είχε αποτυχημένες προσπάθειες στο 2.38μ. Αυτό ήταν το τελευταίο τεστ του Καταριανού πριν από το ασιατικό πρωτάθλημα.

Ακόμα, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου ξεκίνησε εντυπωσιακά με 2.32μ. Γενικά, το αγώνισμα είναι υψηλού επιπέδου και ο Μπανιώτης έχει τύχει σε μια περίοδο που ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά υψηλός, ενώ σε άλλες εποχές θα είχε όχι απλά τους τελικούς αλλά και μετάλλια στο τσεπάκι με τέτοιες επιδόσεις.

Αναλυτικά, η λίστα με τους πρώτους 10 στον κόσμο αυτήν την στιγμή στον κλειστό στίβο στο ύψος:
1. Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) 2.38μ.
2. Κρις Μπέικερ (Βρετανία) 2.36μ.
-. Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ) 2.36μ.
4. Μάρκο Φασινότι (Ιταλία) 2.35μ.
5. Κώστας Μπανιώτης (Ελλάδα) 2.33μ.
-. Ντόναλντ Τόμας (Μπαχάμες) 2.33μ.
-. Ρόμπερτ Γκράμπαρζ (Βρετανία) 2.33μ.
8. Κυριάκος Ιωάννου (Κύπρος) 2.32μ.
9. Έικε Όνεν (Γερμανία) 2.31μ.
-. Τζαμάλ Γουίλσον (Μπαχάμες) 2.31μ.