ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στον αγώνα του ΠΑΟΚ Κοσμίου με τον Ορφέα Ξυλαγανής

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής πριν ακόμη αρχίσει το παιχνίδι αλλά οι μόλις 14 παίκτες της αποστολής του Ορφέα Ξυλαγανής κατάφεραν να δυσκολέψουν αρκετά τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ Κοσμίου, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣ Θράκης.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν από την αρχή, χωρίς την μεγάλη ευκαιρία για το γκολ με τους φιλοξενούμενους να «κρατάνε» το μηδέν για την εστία τους και να αρέσκονται στις αντεπιθέσεις, που δεν τους βγήκαν. «Όταν όμως μπήκε το πρώτο τέρμα από απευθείας όμορφη εκτέλεση του Νεαζή Αλή και όταν ο Γιώργος Δίγκας πέρασε τον Γκόγκο ακόμη έναν  επιθετικό στο παιχνίδι για να «καθαρίσει» τον αγώνα, ξεκλείδωσε και η άμυνα του Ορφέα», σημειώνει στο ρεπορτάζ της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Θρακική Αγορά”.

Όπως προαναφέρθηκε, το 1-0 διαμορφώθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48’με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεαζή Αλή. Στο 66′ ο Αμέτ Ερκάν από το ύψος της περιοχής έπιασε το σουτ, απέκρουσε θεαματικά ο Πριτσίδης αλλά στην επανάληψη ο Γκόγκος που είχε περάσει αλλαγή με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε με τους παίκτες του Κοσμίου στο 69′ να «κρύβουν» την μπάλα: Ξενάκης σε Ερκάν και από εκεί σε Νεαζή Αλή που «βγήκε» μόνος του απέναντι στον Πριτσίδη και τον πλάσαρε εύστοχα.

Μετά το 2-0 ασφαλώς και οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να βγουν μπροστά, τους έδωσαν χώρο οι γηπεδούχοι αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να πετύχουν ή να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία για γκολ, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι βρέθηκαν σε θέση οφσαϊτ πάνω από δέκα φορές, με τις περισσότερες των περιπτώσεων ορθώς να «σφυρίζονται» από τον διαιτητή Παπαγεωργίου που είχε ως βοηθούς τους Μωραϊτη και Καραγιάννη.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Γιώργος Δίγκας): Μπουτσακτσή Εφτούν, Κυπριτόγλου (λ.τ. 56’ Γκόγκος), Καπετάνος (λ.τ. 71’ Ταβασίδης), Παναγιώτου, Ταμάμης, Ξενάκης (86’ Πενόπουλος), Νεαζή Αλή, Φλέγγας, Ερκάν Αμέτ, Γιαπρακτσής, Μάναλης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ (Νίκος Ιωσηφίδης): Πριτσίδης, Ρεστέμης (60’ Ισμαήλ Εφραήμ), Κουτρουλός, Σκαμνός, Κυριακίδης (85’ Γιαννακουδάκης), Πασχάλης, Ασπρογιάννης, Ηλιόπουλος, Εξακοϊδης (71’ Χατζηαντωνίου), Κελεσίδης.