ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο «ντέρμπι» κορυφής της Δόξας Προσκυνητών με τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου

Όσοι περίμεναν το μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής να έχει μεγάλο σασπένς σίγουρα γελάστηκαν. Ο αγώνας μεταξύ της Δόξας Προσκυνητών και της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου έληξε με σκορ 5-0 υπέρ της πρωτοπόρου ομάδας, που διεύρυνε το προβάδισμα.

Το σκορ τα λέει όλα από μόνο του. Οπως σχολιάζει το rodopisports, οι γηπεδούχοι έβαλαν φρένο στα πολλά που λέγονταν για την απόδοσή του σωματείου τις τελευταίες αγωνιστικές. Οι Προσκυνητές έπαιξαν πολύ καλή μπάλα αποζημιώνοντας τους φίλους τους αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους αφού τις προηγούμενες αγωνιστικές δεν είχαν την ανάλογη απόδοση.

Στο άλλο στρατόπεδο το Νέο Σιδηροχώρι σαφώς κατώτερο από άλλες φορές προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά όλα είχαν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο. Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν περίπου 130 φίλοι του ποδοσφαίρου επευφημώντας σε κόσμιο επίπεδο τις ομάδες τους.

Όπως προαναφέρθηκε, όλα κρίθηκαν στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Οι Προσκυνητές με τα τρία τέρματα που έβαλαν «καθάρισαν από νωρίς την μπουγάδα» με το δεύτερο ημίχρονο να είναι γι’ αυτούς απλά διαδικαστικό. Είχαν συνοχή στο χώρο του κέντρου ενώ αμυντικά ήταν αλάνθαστοι. Εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των αντιπάλων στην άμυνα και τα μετουσίωσαν σε γκολ.

Το Νέο Σιδηροχώρι αμυντικά είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ο Παναγιωτου με τον Λεφή δεν μπορούσαν να συγχρονιστούν με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτοι. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους  τραυματίστηκε ο πρώτος στο 27ο λεπτό δίνοντας την θέση του στον Ξενοδοχίδη.

Οι Προσκυνητές κυρίως στο πρώτο μέρος έπαιξαν με την μπάλα κάτω και αυτό τους βγήκε σε καλές στιγμές μέσα στο παιχνίδι. Είχαν καλές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα. Επιθετικά οι φιλοξενούμενοι είχαν κι αυτοί καλές ευκαιρίες όμως το γκολ δεν ερχόταν. Τις περισσότερες φορές ο Δανίδης πάλευε μόνος του χωρίς να έχει βοήθεια από δίπλα του.

Το σκορ άνοιξε με το καλημέρα. Ο Πάλι δέχτηκε μια μπαλιά από πίσω με τον Σταμάτη, μπήκε μόνος τους απέναντι στο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και με πλασέ άνοιξε το σκορ σε 1-0 μόλις 23 δευτερόλεπτά από το ξεκίνημα. Έντεκα λεπτά αργότερα το Νέο Σιδηροχώρι θα φτάσει κοντά στην ισοφάριση αλλά το ανάποδο ψαλίδι του Δανίδη θα αποκρουστεί σωτήρια από τον Βλαδιμηρίδη.

Στη συνέχεια θα υπάρξει ένα ξέφρενο δεκάλεπτο για τους γηπεδούχους που θα χάνουν μεγάλες ευκαιρίες όπως με τον Σιδηρόπουλο τον Βάσκο αλλά και τον Τρίχα. Στο 23ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι επάνω στον Χατζηπαπά. Η Δόξα Προσκυνητών θα αυξήσει την πίεση και θα πετύχει άλλα δύο τέρματα πριν το ημίχρονο.

Στο 35′ ο Ποιμενίδης δεν θα μπορέσει να διώξει την μπάλα, έπειτα από παρακινδυνευμένη πάσα από τον Λεφή η μπάλα θα πάει στον Τρίχα που με παράλληλη μπαλιά μέσα στην κάρδια της άμυνας του Νέου Σιδηροχωρίου θα βρει τον Πάλι που αυτός με το πλασέ θα κάνει το 2-0. Δυο λεπτά αργότερα ο Μαδούρας με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 3-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα οι παίκτες του Σάκη  Σκουλή μπήκαν πιο δραστήριοι και θα χάσουν δυο καλές ευκαιρίες  στο πρώτο τέταρτο, ενώ στο 70′ διαμαρτυρήθηκαν για ένα ακόμα πέναλτι που δεν υπέδειξε ο Κουμπαράκης. Και ενώ το Σιδηροχώρι ανέβηκε στην επίθεση, οι γηπεδούχοι σε μια κατεβασιά με τον Βάσκο έκαναν το 4-0 με πολύ καλό τελείωμα του επιθετικού των Προσκυνητών. Στο 88’ο Μαδούρας κέρδισε πέναλτι έπειτα από ανατροπή από τον Δανίδη και το εκτέλεσε ο Τρίχας κάνοντας το τελικό 5-0.

Διαιτητές οι Κουμπαράκης με βοηθούς τους Χαρίτση και Τζιωτζιου.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ  (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Σιδηρόπουλος, Μόσχος (86′ Ζουμπιάδης), Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Γεμενετζής (62′ Κλής), Σταμάτης, Πάλι, Βάσκος, Κουδέρης (82′ Λαμπίρης)
ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Τουφεξής (46′ Ξενάκης), Παναγιώτου (27′ Ξενοδοχίδης), Ντεμερτζίδης, Χατζήπαπας, Σουλτανίδης (66′ Ντράτση), Δανίδης, Γαΐδας, Μαραγκός.