Έκανε άλμα από το ΣΕΦ και προσγειώθηκε στο… Ρίο η (μανούλα) Βούλα Παπαχρήστου!

Στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι 52 κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο έγιναν την Κυριακή 53. Η Βούλα Παπαχρήστου εξασφάλισε το πρωί της Κυριακής την παρθενική της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το απόγευμα κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο τριπλούν.

Πλέον η ελληνική αποστολή για το Ρίο απέκτησε και μία μαμά, καθώς πριν 15 μήνες η αθλήτρια της ΑΕΚ έφερε στον κόσμο την κόρη του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη. Η 27χρονη αθλήτρια του τριπλούν, είχε μία υπέροχη μέρα των ερωτευμένων. Ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Κωνσταντίνα Ρωμαίου (12.94μ.) και στην τρίτη την Χριστίνα Αλβερτσιάν (12.91μ.).

Με τους βαθμούς που κέρδισε η Βούλα Παπαχρήστου βοήθησε και την ΑΕΚ να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στις γυναίκες, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Τα σημαντικά όμως είχαν συμβεί από το πρωί. Πραγματοποιώντας στον προκριματικό άλμα στα 14.15μ. εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Την απονομή στην Βούλα Παπαχρήστου έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και με αυτήν ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το διήμερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που χάρισε στην Θράκη άλλα δύο μετάλλια: το χρυσό στο ύψος με τον Κώστα Μπανιώτη της Ολυμπιάδας Κομοτηνής και το χάλκινο στον  Δήμο Μαγγίνα στα 3.000 μέτρα, αλλά πλέον με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Όπως προαναφέρθηκε, πρωταθλήτρια ομάδα στις γυναίκες για το 2016 αναδείχθηκε η ΑΕΚ ενώ στους άνδρες ο Ολυμπιακός.