Η αφίσα και η προκήρυξη του Xanthi Old City Trail 2016

Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης ¨Xanthi Runners¨ σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, προκηρύσσουν το 2ο Xanthi Old city trail . Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης εκφράστηκε με τη μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων για τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής που την καθιστούν μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα.

αφίσα_Α3_για-FB_2ο-Xanthi-Old-City-Trail-846ΜΒΟ παραδοσιακός οικισμός της Ξάνθης, γνωστός ως «παλιά Ξάνθη», δημιούργημα της τρίτης δεκαετίας του 19ου (1830), αποτελεί έναν πόλο έλξης σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που συγκεντρώνει πολιτισμικό, ιστορικό και οικολογικό ενδιαφέρον. Καινοτομία του αγώνα είναι ότι οι αθλητές θα βρεθούνε σε ένα νέο τερέν από τα συνηθισμένα που τρέχανε έως σήμερα. Η διαδρομή του αγώνα κινείται στα γραφικά σοκάκια και στα στενά της παλαιάς πόλης, σε δρόμους με πλακόστρωτο και σκαλοπάτια και διέρχεται μέσα από 1.200 διατηρητέα κτίσματα, μεγάλα αρχοντικά διασωζόμενα ως σήμερα, ιστορικά κτήρια τα οποία στεγάζουν το λαογραφικό μουσείο, την δημοτική πινακοθήκη, το κέντρο πολιτισμού και περνά μπροστά από εκκλησίες, παρεκκλήσια, την Ιερά Μονή της Αρχαγγελιώτισας και την Ιερά Μονή της Παναγίας της Καλαμούς αλλά και σε μονοπάτια μέρος του περιαστικού δάσους της πόλης. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα παραμένει η κεντρική πλατεία της πόλης. Ο αγώνας  City Trail απευθύνετε σε όλους τους  αθλητές Δρόμου και Βουνού, είτε έχουν συστηματική ενασχόληση με το τρέξιμο είτε όχι. Τα πάντα ρυθμίζονται κατόπιν σκληρής προετοιμασίας έτσι ώστε να παρουσιαστεί από τους συντελεστές της διοργάνωσης και τους δεκάδες εθελοντές ένας άρτιος οργανωμένος αγώνας εφάμιλλος μεγάλων διοργανώσεων, που θα έρθει να ανταμείψει την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων δρομέων.

Αναλυτικά:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1. Επωνυμία: Xanthi Old City Trail
2. Ημερομηνία: Κυριακή 10 Απριλίου 2016
3. Μήκος της διαδρομής: 14.300 μέτρα
4. Τόπος Διεξαγωγής: Ξάνθη
5. Ώρα έναρξης: 11:00 πμ.
6. Η εκκίνηση και ο τερματισμός: θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Πόλης.
7. Διαδρομή: Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης και δια της οδού Βασ. Κων/νου θα κατευθυνθούν οι δρομείς προς τον ποταμό Κόσυνθο , θα περάσουν μπροστά από το πρώην γήπεδο ΑΟΞ και εν συνεχεία θα ανηφορήσουν στον δρόμο προς την Ι.Μ. Παναγίας της Αρχαγγελιώτισας και στη συνέχεια στην Ι.Μ. Παναγίας της Καλαμούς . Στη συνέχεια θα πάρουν το μονοπάτι επιστροφής προς τον οικισμό Σαμακώβ όπου όταν εισέλθουν θα διασχίσουν αυτόν μέσα από τα στενά σοκάκια με μικρές ανηφοροκατηφόρες και θα καταλήξουν στην καινούργια πεζογέφυρα του ποταμού Κόσυνθου . Από την πεζογέφυρα οι δρομείς θα μπουν στον οικισμό της παλιάς Ξάνθης όπου και θα την διασχίσουν σχεδόν όλη ξεκινώντας από το λημνίο , εν συνεχεία θα φθάσουν στο περιαστικό άλσος καταλήγοντας στην λεγόμενη χαράδρα όπου θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μέσα στον χρόνο περνώντας από απίστευτα παραδοσιακά κτίσματα , πλακόστρωτα και βρυσούλες. Οι δρομείς θα περάσουν από την κόκκινη βρύση της παλιές φυλακές ( σημερινό τζαμί) το Χατζηδάκειο κέντρο πολιτισμού , την Ι.Μητρόπολη Ξάνθης και το παλιό δημαρχείο καταλήγοντας και πάλι στην κεντρική πλατεία όπου και θα τερματίσουν.
Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία, όπως και υγειονομική κάλυψη από το Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης.
Ο χάρτης της διαδρομής υπάρχει στο http://www.xanthirunners.gr
8. Απονομές: θα γίνουν στις 14:00.
9. Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.
10. Διακρίσεις, Έπαθλα: Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.
– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
– Στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα μοναδικό σε μέγεθος και βάρος.
-Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης των ανδρών και των γυναικών δεν θα συμμετέχουν στις απονομές των ηλικιακών κατηγοριών.
Κατηγορίες
Γενική κατηγορία
Κατηγορία ανδρών    Κατηγορία Γυναικών
<=29 <=29
30-39 30-39
40-49 40-49
50-59 50+
60-69
70+

11. Εγγραφές: Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα
στη διεύθυνση: http://www.xanthirunners.gr μέχρι την Τετάρτη 30-03-2016. Οι αθλητές και αθλήτριες καθώς και οι σύλλογοι έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν με ατομική ή με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δύο (2) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στη γραμματεία του αγώνα.
Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία θα έχουν την δυνατότητα της αναγραφής του ονοματεπώνυμου τους κάτω ακριβώς από τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους που τοποθετείται στο στήθος της φανέλας τους. Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα (50) εγγραφών και ενδεχομένως να μην υπάρχει η δυνατότητα παροχής τεχνικής μπλούζας και σακιδίου πλάτης.
12.Συμβολικό Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 10 ευρώ και περιλαμβάνει : ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό μπλουζάκι, σακίδιο πλάτης, δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά), νερά, ισοτονικά, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα.
Μέρος των εσόδων από την συμμετοχή των αθλητών – δρομέων θα χρησιμοποιηθεί για την στήριξη συλλόγων, ομάδων, οργανώσεων που έχουν ως στόχο την παροχή βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας.

13. Τρόποι πληρωμής:  Η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής μπορεί να γίνει με τους παρακάτω δύο τρόπους:
1. Mε κατάθεση στην Εθνική τράπεζα (Αριθμός Λογαριασμού: 549/545260-07, ΙΒΑΝ: GR5401105490000054954526007). Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο του δρομέα για τον οποίο καταβάλλεται η συμμετοχή.
2. Χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω του ασφαλούς συστήματος πληρωμών PayPal .

14. Υγειονομική κάλυψη:  Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

15. Σταθμοί υποστήριξης: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 3,5ο χιλ., στο 7ο χιλ., 9,5ο χιλ., στο 12ο χιλ και στον τερματισμό.

16. Χιλιομετρικές ενδείξεις: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

17. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης, μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο των σταθμών τροφοδοσίας.

18. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρία χρονομέτρησης. Στο 11ο χιλιόμετρο θα υπάρξει τάπητας χρονομέτρησης με ενδιάμεση καταγραφή περάσματος των δρομέων από αυτόν. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.
Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

19. Κέντρο παραλαβής φακέλου: Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς το Σάββατο 09-04-2016 από τις 10:00 έως 14:00 και από τις 17:00 έως 20:00 και την Κυριακή 10-04-2016 από τις 08:30 έως 10:00.

20. Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων:
Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στον χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.

21. Πληροφορίες: http://www.xanthirunners.gr
xanthirunners@gmail.com
22. Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Γιάννης Πυργελής 6978556999
Ξανθόπουλος Λεωνίδας 6974955817
Βασιλειάδης Σεραφείμ 6977079501
Πολυμένης Απόστολος 6937219384 (οικονομικά Θέματα)
Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).