Καταδύσεις, σκι και κανό για άτομα με αναπηρία χάρη σε δωρεά της Visa στον σύλλογο «Περπατώ»

Ανάμεσα στους 15 κοινωφελής οργανισμούς της χώρας μας οι οποίοι θα λάβουν συνολικά έως και 1.000.000 ευρώ για την ενίσχυση του έργου τους από την Visa Hellas, βρίσκεται και ένας θρακιώτικος που έχει μάλιστα άμεση σχέση με τον αθλητισμό: ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ».

Όπως ανακοινώθηκε, ο «Περπατώ» είναι ένας από τους 15 συλλόγους που επιλέχθηκαν από την Visa Hellas στο πλαίσιο της Δράσης “Visa Solidarity Project” όπου για κάθε αγορά με τη χρήση πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών Visa που έχουν εκδοθεί από τα εδρεύοντα στην Ελλάδα πιστωτικά ιδρύματα “Alpha Bank”, “Τράπεζα Αττικής”, “Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος”, “Eurobank”, “Τράπεζα Πειραιώς” και το εν Ελλάδι υποκατάστημα της “HSBC”, θα διατίθεται στους οργανισμούς που επιλέχθηκαν το ποσό δύο λεπτών του ευρώ (0,02 ευρώ) και μέχρι του συνολικού ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ για όλη τη διάρκεια της Δράσης.

Η δράση ξεκίνησε στις αρχές του τρέχοντος έτους και θα διαρκέσει έως και τις 30 Δεκεμβρίου του 2016 και σκοπός της είναι να συγκεντρωθεί και να προσφερθεί ποσό μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ στους εξής οργανισμούς: Το Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία, Μαζί για το Παιδί, Η Κιβωτός του Κόσμου, Δεσμός, Περπατώ / ΚΕΑΔΑ, Hellenic Hope, Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, PRAKSIS, Tο Εργαστήρι, Παιδικό χωριό Φίλυρο, Περιοδικό Δρόμου Σχεδία, Μαργαρίτα και Γέφυρα Ζωής.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τον Σύλλογο της Κομοτηνής, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του προέδρου του και παραολυμπιονίκη Αλέξανδρου Ταξιλδάρη, τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά εξοπλισμού που σχετίζεται με τις δράσεις του Συλλόγου που αφορούν στην αυτόνομη διαβίωση των ανθρώπων με αναπηρία.

Συγκεκριμένα όπως επεσήμανε ο ίδιος στην εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης», η δωρεά αυτή έχει διττό ρόλο καθώς «με τον εξοπλισμό αυτό οι άνθρωποι με αναπηρία καταφέρνουν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πρωτότυπες για το αναπηρικό κίνημα, όπως καταδύσεις, σκι, κανό κ.α., επομένως μιλάμε για μία δράση που πρωτίστως αναφέρεται σε αυτούς και δευτερευόντως βοηθάει και στην αλλαγή της στάσης ολόκληρης της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία καθώς βλέπουν στην πράξη ότι αυτοί μπορούν επί ίσοις όροις να συμμετάσχουν σε τέτοιες δραστηριότητες». 

«Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας και στους οργανισμούς που στέκονται δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη αλλά και στους ίδιους. Ελπίζουμε η συμβολή της Visa Hellas να φέρει χαμόγελα και να καλύψει σημαντικές ανάγκες κάτι που είναι απαραίτητο για μια αξιοπρεπή διαβίωση» δήλωσε κατά την σχετική συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa Hellas ο κ. Λεωνίδας Κασούμης, συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του κ. Νίκου Καμπανόπουλου, Γενικού Διευθυντή της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο ο οποίος επεσήμανε πως  «η άνευ προηγουμένου κλίμακα αυτής της κρίσης στη χώρα μας απαιτεί έκτακτη απάντηση και όλοι πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας», χαρακτηρίζοντας ως «καθήκον» όλων την προσφορά βοήθειας σε αυτούς που έχουν ανάγκη, ενισχύοντας το έργο των φιλανθρωπικών οργανισμών που βρίσκονται κοντά στα παιδιά, τους ανέργους, τους άστεγους.