Το pregame της αναμέτρησης ΑΟ Ορεστιάδας – Άρης (19.00, LIVE ThrakiSportS)

Αγώνας απο τα παλιά, αν και οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όταν οι δυο ομάδες προ εικοαετίας διεκδικούσαν τον τίτλο ενώ πλεόν παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία, θα γίνει στην Ορεστιάδα και στο “Νίκος Σαμαράς” μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Άρη με τις δύο ομάδες να καίγονται για τους βαθμούς (19.00, LIVE ThrakiSportS).

Μετά τις νίκες έκπληξη του Ηρακλή και του Άρη την προηγούμενη αγωνιστική η Ορεστιάδα χρειάζεται τους βαθμούς της νίκης για να εδραιωθεί στην 8αδα και να αφήσει πίσω της τον Άρη τον οποίο μάλιστα είχε νικήσει και στον Α΄γύρο στη Θεσσαλονίκη με 3-1 σετ και για αυτό παίζει ρόλο ακόμα και το σκορ σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι εβρίτες την περασμένη εβδομάδα ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη παίζοντας με εφεδρείες επειδή σχεδόν όλοι οι βασικοί είχαν χτυπηθεί από ιώσεις. Την Τετάρτη η Ορεστιάδα ηττήθηκε από τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη 3-2 για το κύπελλο αλλά αυτή τη φορά θέλει τη νίκη για να μη μπει σε περιπέτειες. Έχουν 17 βαθμούς και είναι στην 8η θέση, έναντι 15 βαθμών του Άρη που είναι στην 9η θέση.

«Όσο προχωράμε προς το τέλος της κανονικής περιόδου ανεβαίνει η πίεση σε όλες τις ομάδες. Θέλουμε μόνο νίκη για να μη μπερδευτούμε σε περιπέτειες. Eίναι σαν τελικός. Η ομάδα είναι καλά αλλά θα χρειαστούμε και τη βοήθεια του κόσμου. Είναι διαφορετικός αγώνας σε σχέση με το ματς του Α΄γύρου», είπε ο αρχηγός της Ορεστιάδας Δημήτρης Ριζόπουλος.

Ο Άρης βρίσκεται βρίσκεται από βραδύς στην Ορεστιάδα και μπορεί να αποκλείστηκαν στο κύπελλο από τον ΠΑΟΚ παίζοντας σχεδόν με το εφηβικό τους, αλλά το μυαλό τους είναι στο πρωτάθλημα και το πως θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους. Προέρχονται από το θριαμβευτικό 3-0 επί του Φοίνικα Σύρου στη Μίκρα και στοχεύουν στην 6η νίκη τους την πρώτη μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Εκτός έδρας έχουν νικήσει μόνο τον Ηρακλή με 3-2 σετ, αλλά στο γήπεδο Μίκρας όπου χρησιμοποιούν και αυτοί ως έδρα.

Ο προπονητής του Άρη Γιάννης Μέλκας είπε: Πάμε για ένα δύσκολο παιχνίδι. Μέσα στη γενικότερη αβεβαιότητα που βιώνει η χώρα με όλα τα μπερδέματα που υπάρχουν βρίσκεται και το ελληνικό βόλεϊ και φυσικά η ομάδα μας. Οι δύο ομάδες έχουν ίδιους στόχους και την ίδια βαθμολογική πίεση. Και οι δύο δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Η Ορεστιάδα παίζει στην έδρα της και αυτός ο παράγοντας την κάνει φαβορί. Πρέπει να βρούμε τρόπους για γρήγορη ανάπτυξη και να χαλάσουμε την υποδοχή των αντιπάλων μας».

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Θεμελής και Παπαδογούλας. Από το 1998 οπότε καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 22 φορές. Η Ορεστιάδα προηγείται στις νίκες 14-8.