Ψάχνουν σπίτια για να εγκαταστήσουν μετανάστες στον Έβρο, καταγγέλλει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

«Τους ανακαλύψαμε ξαφνικά», λέει

Θέλουν προσωρινές κατοικίες για να στεγάσουν πρόσφυγες και μετανάστες στον ευαίσθητο νομό Έβρου, λέει ο Βαγγέλης Λαμπάκης

Στην πρωτοφανή καταγγελία ότι η κυβέρνηση αναζητά κατοικίες για να στεγάσει πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο, στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προέβη ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Σύμφωνα με τον κύριο Λαμπάκη, 86.000 πρόσφυγες πρόκειται να εγκατασταθούν στον Έβρο και σε άλλα 5 σημεία της χώρας, με βάση κοινή Υπουργική απόφαση που πρόσφατα υπογράφτηκε.

Ο κ. Λαμπάκης εκτιμά ότι στον Έβρο θα εγκατασταθούν πάνω από 6.000, κατά βάση μουσουλμάνοι, πρόσφυγες, για τουλάχιστον δύο χρόνια, αρχής γενομένης μάλιστα, από τον Μάρτιο του 2016! Ήδη, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, την Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκαν στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να διερευνήσουν την διαθεσιμότητα σε καταλύματα, κάτι που μάλιστα οι τοπικές αρχές ανακάλυψαν τυχαία.

Ο δήμαρχος τόνισε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει να υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, με πολύ έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο.

Πάντως, σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος αρνήθηκε κατηγορηματικά ένα τέτοιο σχέδιο, λέγοντας πως έχει την δέσμευση της κυβέρνησης ότι «από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο» δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ