Παγκόσμιος Μπανιώτης! Πέρασε τα 2.33μ, πήρε το χρυσό στο Πανελλήνιο του ΣΕΦ και προκρίθηκε στο Πόρτλαντ!!!

Ο Κώστας Μπανιώτης στέθηκε για ακόμα μια φορά πανελληνιονίκης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ωστόσο με την επίδοση των 2.33μ που πέτυχε, έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που θα διεξαχθεί σε έναν μήνα στο Πόρτλαντ.

Έγινε έτσι ο πέμπτος Έλληνας αθλητής που εξασφαλίζει συμμετοχή στο Πόρτλαντ. «Είναι μεγάλη επίδοση, ήμουν σε κατάσταση να την κάνω. Είμαι χαρούμενος που έπιασα το όριο, αλλά επειδή υπάρχει και το παγκόσμιο ράνκινγκ, πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω ώστε να παραμείνω στις υψηλές θέσεις και να μου δοθεί η δυνατότητα εκπροσώπησης στην διοργάνωση», σχολίασε στις πρώτες του δηλώσεις ο Μπανιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνέχεια ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής προσπάθησε και στα 2.35μ,  που θα ήταν η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, αλλά απέτυχε, αν και ειδικά στην πρώτη έδειξε ότι έχει το συγκεκριμένο ύψος που εφόσον το περάσει, θα αποτελέσει ατομικό του ρεκόρ σε κλειστό και ανοιχτό. Ετσι κι αλλιώς ο Μπάνι πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον Κλειστό Στίβο το Σάββατο με τα 2.33μ, αλλά παρόλα αυτά, την τελευταία φορά έβαλε τον πύχη και στα 2.37μ!

Η επίδοση των 2.33μ  είναι έτσι κι αλλιώς η 4η καλύτερη αυτή τη στιγμή στον κόσμο, πίσω από τους Ταμπέρι (2.35μ.), Φασινότι (2.35μ.) και Μπαρσίμ (2.34μ.). Ετσι ο Μπανιώτης έγινε ο πέμπτος της ελληνικής αποστολής για το Πόρτλαντ, μετά τους τρεις του επί κοντώ (Κώστα Φιλιππίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανιδη) και τον «κολλητό» του Κώστα Δουβαλίδη από την Δράμα, στα 60μ. εμπόδια. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου θα έχει ΚΑΙ φέτος θρακιώτικο άρωμα – και μάλιστα με διπλή συμμετοχή από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ!!!