Στους πρόσφυγες και τον Ερυθρό Σταυρό τα έσοδα από τα εισιτήρια του τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχωρά η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης, όπως έγινε γνωστό σε ανακοίνωσή της, που υπογράφουν ο πρόεδρός της Μάνος Γαβριηλίδης και ο γενικός της γραμματέας Γιάννης Κοτζαμάνης.

Ο τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης, που όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, προγραμματίζεται να διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο ενωσιακό Γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης, θα έχει ένα συμβολικό εισιτήριο της τάξεως των 2 ευρώ και όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για “ιερούς” σκοπούς.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης της Ένωσης, αποφασίστηκε τα έσοδα από τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης να διατεθούν στους πρόσφυγες αλλά και στους εθελοντές – σαμαρείτες – διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σαμαρείτες του παραρτήματος Ροδόπης του Ερυθρού Σταυρού  ροσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την ιατρική περίθαλψη στους αγώνες πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης και η διοίκησή της θέλησε με την κίνηση αυτή να τους ανταμείψει, περισσότερο συμβολικά, αφού κανείς δεν τρέφει αυταπάτες ότι θα συγκεντρωθεί ποσό άνω των 1.000 ευρώ.

Εκτιμάται ωστόσο ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αποτελέσουν ένα ηχηρό συμβολικό μήνυμα από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ροδόπης, αφενός προς τους ανθρώπους που εθελοντικά του προσφέρουν υπηρεσίες, αφετέρου προς τους πρόσφυγες και το δράμα που ζουν και ως χώρα αποτελούμε έναν βασικό σταθμό σε αυτό το ταξίδι της διαφυγής τους από τον πόλεμο προς την Κεντρική Ευρώπη.

Αξίζει να σημειθωεί ότι και στον περσινό τελικό, στον οποίο συγκεντρώθηκαν περίπου 500 ευρώ, τα έσοδα είχαν διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα στο σωματείο «Άγιοι Θεόδωροι». Υπενθυμίζεται ότι οι επαναληπτικοί ημιτελικού του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης Ελπίδα Σαπών-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Δόξα Προσκυνητών-Ηρακλής Σαπών θα διεξαχθούν την προσεχή Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, με τις δύο Δίοξες να είναι φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Θράκης:

Στις 27 Φεβρουαρίου 2016 ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ και ώρα 16:00 στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης στην περιοχή του Ραδιοφωνικού Σταθμού διεξάγεται ο τελικός κυπέλλου ερασιτεχνών της ένωσης μας.
Το ποδόσφαιρο ως άθλημα με τη μεγαλύτερη λαϊκή απήχηση, δεν μπορεί να έχει βαθιές στην κοινωνία αν δεν αγκαλιάσει πρώτα απ’ όλους αυτούς που έχουν ανάγκη και να είναι αρωγός στις εθελόντριες και στους εθελοντές που με τη στάση ζωής τους διαμορφώνουν κοινωνικά ήθη, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, αγάπης και ελπίδας.
Η ένωσή μας θέλοντας να συμβάλλει στους σκοπούς αυτούς , θα διαθέσει όλα τα έσοδα του τελικού κυπέλλου για τους πρόσφυγες και στους Εθελοντές- Σαμαρείτες – Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στη γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας, να χειροκροτήσετε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και να συνδράμετε στους φιλανθρωπικούς σκοπούς της ένωσης μας.
Τιμή εισιτηρίου :2 €

Για το Δ.Σ. της ΕΠΣ Θράκης
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΟΔαμιανός Γαβριηλίδης Ιωάννης Κοτζαμάνης