Την είσοδο στα πλέι οφ και την έξοδο στην Ευρώπη θέτουν πλέον ως στόχο στην Ξάνθη! Η δήλωση – έκπληξη του Βασίλη Σκούρτη!

Από την αρχή της φετινής χρονιάς, αν αναρωτιοώσουν ποια ομάδα δεν έχει την βαθμολογική συγκομιδή με βάση την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία θα έλεγες “η Ξάνθη”. Η θρακιώτικη ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν ένα όμορφο θέαμα, χωρίς αυτό να φαίνεται και στην βαθμολογία.

Σιγά-σιγά όμως η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται πως αρχίζει να συνδυάζει το θέαμα με τους βαθμούς, με αποκορύφωμα τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο. Οι Ξανθιώτες επικράτησαν με 1-0 των αντιπάλων τους και πλέον κοιτάζουν για ακόμα πιο ψηλά. Άλλωστε τρώγοντας έρχεται η όρεξη και αυτό φάνηκε και από τα όσα λέει ο Βασίλης Σκούρτης.

Ο νεαρός επιθετικός που μόλις μπήκε στο ματς της Λεωφόρου έδωσε πνοή στην ομάδα του έχοντας μάλιστα και δοκάρι, δεν έκρυψε πως ο στόχος της Ξάνθης είναι πλέον (ξανά) η είσοδος στα πλέι οφ, ενώ επισήμανε πως η αναμέτρηση με τον Αστέρα στα Πηγάδια είναι κομβικής σημασίας. «Η ομάδα μπορεί να κοιτάξει ακόμα και τα πλέι οφ. Με νίκη κόντρα στον Αστέρα φτάνουμε κοντά στις θέσεις αυτές», ανέφερε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας με συνέντευξή του στο gazzetta.

«Είναι κομβικό παιχνίδι και για εμάς αλλά και γι’ αυτούς γιατί χρειάζονται επίσης τους βαθμούς», σχολιάζει ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα, ενώ σε ερώτημα για το που πιστεύει ότι θα κριθεί, απαντά:  ««Ο αγώνας κόντρα στον Αστέρα θα είναι πολύ δύσκολος. Ο αντίπαλος μας μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά, αλλά έχει ποιοτικούς παίκτες. Ο Αστέρας δεν μπορεί την πίεση και εμείς πιέζουμε σε όλο το γήπεδο και εκεί θεωρώ πως θα κριθεί. Θέλουμε πολύ τη νίκη και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

Το καλοκαίρι ο Βασίλης Σκούρτης βρέθηκε στους Αρκάδες αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα περίμενε. Βλέπει την συγκεκριμένη αναμέτρηση ως μια ευκαιρία για… εκδίκηση; «Όχι σε καμία περίπτωση. Δεν θέλω να το δω έτσι, αλλά όπως όλα τα παιχνίδια. Τώρα είμαι στην Ξάνθη και σε κάθε αγώνα, όχι μόνο με τον Αστέρα κοιτάζω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου όσο και αν αγωνίζομαι για το καλό της Ξάνθης».

Σε ερώτηση για τονΛουτσέσκου και την δουλειά που κάνει στην Ξάνθη, αναφέρει:«Έχει ένα πολύ καλό, το ότι μπορεί να πάρει το μέγιστο από κάθε παίκτη. Σε βοηθάει πολύ από τον τρόπο που σου μιλάει. Πάντα ζητάει το παραπάνω και ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος. Προσωπικά μέσα σε ένα μήνα με έχει αλλάξει και αγωνιστικά, αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης του αγώνα. Με έβαλε στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, με έβαλε στην λογική της πίεσης στον αντίπαλο και συνολικά με έχει βοηθήσει πολύ, όπως βέβαια και την Ξάνθη και αυτό φαίνεται».

Σε σχέση με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού σχολιάζει:«Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε ένα πιο δύσκολο παιχνίδι. Εμείς παίξαμε πολύ και στην άμυνα και στην επίθεση. Κυκλοφορήσαμε σωστά τη μπάλα, κάναμε τις ευκαιρίες μας και μετά την κόκκινη κάρτα του Παναθηναϊκού ήταν λογικό οι αντίπαλοί μας να μαζευτούν πίσω, να μην μπορούν να μας κάνουν ευκαιρίες, βάλαμε εμείς ένα γκολ και κερδίσαμε. Γενικά ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς».

Ακόμα προσθέτει: «Μια νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό εκτός έδρας είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για την ψυχολογία της ομάδας και σου δίνει το έναυσμα για να δουλέψεις ακόμα περισσότερο. Και εμείς θα πρέπει πλέον να κοιτάζουμε πιο ψηλά και το αξίζουμε να πάμε παραπάνω», εξηγώντας, όπως προαναφέρθηκε, ότι ως παραπάνω εννοεί την είσοδο στα πλέι οφ και άρα την έξοδο στην Ευρώπη.

Όσο για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από την Ξάνθη τις επόμενες αγωνιστικές; «Να περιμένετε πως θα συνεχίσουμε το ίδιο ποδόσφαιρο που παίζουμε και πως θα κοιτάζουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ο μεγάλος στόχος είναι η πεντάδα, το λέμε και μεταξύ μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε, από εμάς εξαρτάται».