Το pregame του νοκάουτ αγώνα κυπέλλου των ταλαιπωρημένων από… ιώσεις ομάδων του Εθνικού και της Ορεστιάδας

Το «κλάσικο» του Έβρου αναβιώνει στις 7.00 το βράδυ στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης ανάμεσα στον Εθνικό και την Ορεστιάδα, σε μια αναμέτρηση πολύ διαφορετική από τις περίπου δέκα άλλες που έχουν κληθεί να δώσουν στην διάρκεια της σεζόν.

Βλέπετε, αυτό δεν είναι φιλικό παιχνίδι, δεν είναι ματς πρωταθλήματος που πάντα σχεδόν υπάρχει αύριο, ούτε όμως και αναμέτρηση λιγκ καπ που αποτελεί την τρίτη τη τάξει διοργάνωση και ελάχιστες αναταράξεις προκαλεί τυχόν αποκλεισμός. Είναι Κύπελλο και είναι ματς στο οποίο δίνουν σημασία και οι δύο ομάδες.

Για τον Εθνικό, ο ίδιος ο Σάκης Μουστακίδης μετά την αδυναμία της ομάδας να μπορέσει να διεκδικήσει θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, έχει οριοθετήσει ως στόχο την ευρωπαϊκή διάκριση αλλά και αυτήν στο κύπελλο, τον άλλο στόχο που έχει απομείνει στον Εθνικό και που είναι εφικτό να του φέρει κάτι καλό.

Ωστόσο και στην Ορεστιάδα δίνουν σημασία σε αυτό το παιχνίδι, έχοντας μάλιστα μπει στο παιχνίδι της διεκδίκησης του φάιναλ φορ της διοργάνωσης, που αρχικά η ΕΟΠΕ σκόπευε να στείλει στην Ρόδο αλλά μετά την κλήρωση που κατάντησε ορισμός και την αντίδραση του Φοίνικα Σύρου, θα διεξαχθεί σε άλλη έδρα που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί.

Ο Εθνικός μετά από ένα σερί νικών, προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Πέρα από αυτά τα δύο παιχνίδια όμως, την περασμένη εβδομάδα οι περισσότεροι παίκτες πέρασαν μια περιπέτεια με την υγείας τους εξαιτίας μιας ίωσης γαστρεντερίτιδας. Θέλει τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους, ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων με την Μπενφίκα.

Συμπτώματα γαστρεντερίτιδας είχαν όμως και σχεδόν όλοι οι βασικοί παίκτες της Ορεστιάδας τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς να μην αγωνιστούν το περασμένο Σάββατο στην Κυψέλη με τον Παναθηναϊκό και να κατέβουν εκεί με… το παιδικό τμήμα.  Για αυτούς τους λόγους έμειναν εκτός οι Ριζόπουλος, Βουκασίνοβιτς, Κωνσταντινίδης (που μάλιστα δεμν ταξίδεψε καν στην Αθήνα), ενώ και ο Αμπουίλα μπήκε αλλαγή για ένα σετ.

«Είμαστε σε καλύτερα κατάσταση πλέον καθώς ξεπεράσαμε τις ιώσεις που μας ταλαιπωρούσαν την τελευταία εβδομάδα. Θέλουμε να κάνουμε την προσπάθειά μας για τη νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα η οποία όμως θα μας δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και έχουμε στόχο την πρόκρισή μας στο Final 4», δήλωσε ο λίμπερο του ΑΟΟ Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

«Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς ενώ και οι δύο θέλουν την πρόκριση. Εμείς από δω και πέρα έχουμε φορτωμένο πρόγραμμα, αφού υπάρχουν και οι υποχρεώσεις στην Ευρώπη, ωστόσο δεδομένου ότι στο πρωτάθλημα τα περιθώρια διάκρισης δεν είναι πολλά, σίγουρα θέλουμε να προχωρήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε στο Κύπελλο», είπε στο σάιτ της ΕΟΠΕ ο έμπειρος κεντρικός του Εθνικού Χρήστος Κιόσης.

Πλέον και από τις δύο ομάδες δηλώνουν πάντως ότι τα προβλήματα υγείας έχουν περάσει και οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για μια μεγάλη μάχη. Όποιος νικήσει προκρίνεται στα προημιτελικά και φτάνει μια ανάσα από το φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Οι παίκτες και η διοίκηση του εθνικού έκαναν έκληση στο κοινό της πόλης να στηρίξει την προσπάθεια και να βρεθεί στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» για να δει έναν σημαντικό αγώνα.

Πάντως, στον Εθνικό φέρονται να υπάρχουν παράπονα από την δημοτική αρχή για το γεγονός ότι την ώρα του αγώνα προγραμμάτισε ένα κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο – μαμούθ με 75 θέματα, ένα από τα οποία είναι και η επιχορήγηση στα αθλητικά σωματεία της πόλης, που ειδικά για τον Εθνικό αναμένεται να φτάσει τα 40.000 ευρώ μόνο από τον Δήμο (35.000 προς το σύνολο της ομάδας και 5.000 απευθείας προς το τμήμα βόλεϊ, διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 19:00 στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Διαιτητές θα είναι οι Τζεπκινλής και Ιωαννίδης. Δεν έχει προγραμματιστεί τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μετάδοση και ο μόνος τρόπος ενημέρωσης θα είναι μέσω διαδικτύου, από την live μετάδοση του ThrakiSportS που έχει μεταδόσει φέτος όλα τα επίσημα παιχνίδια Εθνικού και Ορεστιάδας.

Τα άλλα παιχνίδια της φάσης των 16 έχουν ως εξής: Παναχαϊκή – Ολυμπιακός, Δραπετσώνα – Λαμία, Καλαμάτα – Παναθηναϊκός, Κύζικος – Παμβοχαϊκός, Νίκη Αιγινίου – Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ – Άρης Θεσσαλονίκης και Κηφισιά – Φοίνικας Σύρου. Εκτός από το τελευταίο που θα διεξαχθεί απόγευμα Πέμπτης και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2, όλα τα άλλα παιχνίδια διεξάγονται το απόγευμα ή το βράδυ της Τετάρτης.