«Καταδικαστική» για Πανθρακικό η πειθαρχική δίωξη-χάδι για Ατρόμητο! Ποιες οι (λιγοστές) ελπίδες των Κομοτηναίων…

Μάλλον «καταδικαστική» για τις όποιες ελπίδες είχε ο Πανθρακικός για επιβολή ποινής αφαίρεσης βαθμών στον Ατρόμητο και μείωση της μεταξύ των δύο ομάδων διαφοράς στους πέντε πόντους, είναι η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League.

Ο Ατρόμητος όπως και η ΑΕΚ θα κληθούν να απολογηθούν την Παρασκευή για τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών τους, ωστόσο αυτά δεν κρίθηκαν ως «εκτεταμένα», δηλαδή ως επεισόδια «στα οποία εμπλέκεται σημαντικός αριθμός προσώπων». Προφανώς δεν κρίνεται ως «σημαντικός» ο αριθμός των ανθρώπων που  συμμετείχαν στα επεισόδια που είδαμε στα κανάλια και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν.

Έτσι ο Ατρόμητος, όπως και η ΑΕΚ, δεν κινδυνεύουν με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, όπως ορίζεται στο άρθρο 15 παρ. 6 εδάφιο δ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Η δίωξη που τους ασκήθηκε αφορά τα άρθρα 1, 5 επ., 14 παρ.1, 2 και 3, 15 παρ. 2 , περ. γ΄ και ε΄, 3 περ. Α, περ. Β στοιχ. α΄και ζ΄, 4 περ. Β στοιχ. α΄και β΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ, σύμφωνα με τα οποία οι συγκεκριμένες ομάδες κινδυνεύουν με βαρύτατα πρόστιμα, με ποινές τιμωρίας της έδρας αλλά όχι και με αφαίρεση βαθμών.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι με βάση το πειθαρχικό Όργανο της Super League και την δίωξη που ασκήθηκε, δεν κινδυνεύει ο Ατρόμητος με αφαίρεση βαθμών. Ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να ασκηθεί αντίστοιχη πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για «εκτεταμένα επεισόδια», κάτι που θα έφερνε τις ομάδες αντιμέτωπες με πιθανή αφαίρεση βαθμών. Αυτό μπορεί να συμβεί αργότερα μέσα στην ημέρα ή την Πέμπτη, γεγονός που αν συμβεί θα οδηγήσει το πειθαρχικό όργανο της Super League σε συμπληρωματική κλήση.

Ωστόσο, από την στιγμή που δεν συνέβη μέχρι τώρα, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι θεωρείται πολύ δύσκολο να συμβεί. Εκεί πάντως μπορεί να ελπίζει ο Πανθρακικός ώστε να μειωθεί στους πέντε βαθμούς η διαφορά του Πανθρακικού με τον Ατρόμητο, που έχουν να παίξουν και μεταξύ τους στην Κομοτηνή και δυνητικά μπορεί να πάει στους δύο, αν οι «πράσινοι» επαναλάβουν τη νίκη που πέτυχαν στον πρώτο γύρο στο Περιστέρι. Μια τέτοια εξέλιξη θα αναπτέρωνε τις ελπίδες του Πανθρακικού για παραμονή στην Super League…

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ