Έβαλαν την ώρα του αγώνα με την Ορεστιάδα το Δημοτικό Συμβούλιο που αποφασίζει την επιχορήγηση στον Εθνικό!

Στις επτά το βράδυ της Τετάρτης διεξάγεται στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» της Αλεξανδρούπολης ο νοκ άουτ αγώνας της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Εθνικό και την Ορεστιάδα. Πρόκειται για το πολυσυζητημένο παιχνίδι, επειδή δεν προέκυψε με κλήρωση αλλά με ορισμό.

Δυτσυχώς μόνο μία από τις δύο ομάδες του Έβρου θα συνεχίσει στην επόμενη φάση και όπως είναι φυσιολογικό, η αναμέτρηση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων του νομού. Ωστόσο αίσθηση προκαλεί ότι για ακόμα μια φορά, την ώρα του αγώνα που θα δίνει μεσοβδόμαδα το Εθνικός,  αποφασίστηκε να διεξαχθεί Δημοτικό Συμβούλιο στην Αλεξανδρούπολη!

Μάλιστα, δεν θα είναι ένα όποιο και όποιο συμβούλιο! Θα είναι μαμούθ, με 75 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μάλιστα από τα πρώτα θέματα που θα συζητηθούν, το τρίτο κατά σειρά σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, είναι η «Έγκριση Επιχορηγήσεων σε Αθλητικού και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Αλεξανδρούπολης», άρα και στον Εθνικό!

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έχει ανακοινώσει ότι όπως πέρυσι, έτσι και φέτος θα δοθούν σε αθλητικά σωματεία της πόλης ως επιχορήγηση συνολικά 100.000 ευρώ, από τα οποία οι 35.000 θα πάνε στον Εθνικό (που θα πρέπει η διοίκησή του να τα κατανείμει με δικά της κριτήρια στα 14 τμήματά του), ενώ θα δοθούν επιπλέον 5.000 ευρώ ως μπόνους για την ευρωπαϊκή πορεία του Εθινικού.

Ως εισηγητής για το θέμα αυτό έχει αναλάβει ο Γ. Παντελίδης και παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί, αναμένεται εγκριθεί και να ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες και ομόφωνα. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν 75 θέματα στην ημερήσια διάταξη αλλά και του ότι σπανίως τα Δημοτικά Συμβούλια αρχίζουν στην ώρα τους, είναι απίθανο μέχρι τις 7.00 που θα ξεκινά ο αγώνας, το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει ολοκληρωθεί.

facebook-lesxi-dimarxeiaΑυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ώρα αγώνα του Εθνικού. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί μάλιστα και στα δύο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας, προκαλώντας τον εκνευρισμό στους ανθρώπους του Εθνικού αλλά και στους φιλάθλους του.

Είναι χαρακτηριστική η οργισμένη ανάρτηση της Λέσχης Φίλων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, πριν από ευρωπαϊκό παιχνίδι στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε, την άποψη που εκτίθεντο με εκείνη την ανάρτηση την είχαν «χειροκροτήσει»  με τα like τους στο facebook οι τέως πρόεδροι του Εθνικού Γιάννης Τζίμας (ΤΑΑ) και Μανώλης Βουκουρεσλής (ΜΓΣ).

Τώρα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κάνει για άλλη μια φορά το ίδιο «φάουλ» στην ομάδα του Εθνικού. Ο ορισμός του αγώνα με την Ορεστιάδα για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ήταν γνωστός από πολύ καιρό και σίγουρα πριν ανακοινωθεί την περασμένη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδια μέρα και πάνω-κάτω ώρα. Υπάρχει βέβαια το άλλοθι ότι δεν είναι ευρωπαϊκό το παιχνίδι αυτό, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα νοκ άουτ παιχνίδι κυπέλλου και μάλιστα το “κλάσικο” του Έβρου.

Ωστόσο αυτή τη φορά, δεν υπήρξε μέχρι τώρα και ούτε αναμένεται να υπάρξει κάποια έκφραση δυσαρέσκειας από πλευράς εθνικού ή των φιλάθλων του. Φαίνεται ότι είναι αρκετά τα 40.000 ευρώ που συνολικά θα χορηγηθούν στον Εθνικό και μάλιστα θα εγκριθούν από την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, που μάλλον «επιβάλουν» αυτήν την σιωπή που έχει παρατηρηθεί σε αυτήν την νέα «σύμπτωση». Αυτό όμως δεν αναιρεί την άποψη ότι είναι «φάουλ» να ορίζεται μια τέτοια συνεδρίαση την ώρα ενός κρίσιμου νοκ άουτ αγώνα, στερώντας έτσι την δυνατότητα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να πάνε στο γήπεδο και να απολαύσουν το παραδοσιακό ντέρμπι του Εβρου…