Τα «εκτεταμένα επεισόδια» στο Ατρόμητος – ΑΕΚ αναπτερώνουν τις ελπίδες παραμονής του… Πανθρακικού!

Εκεί που στον Πανθρακικό τα έβαψαν μαύρα μετά τις νίκες Βέροιας και Ατρομήτου επί Καλλονής και ΑΕΚ αντίστοιχα, καθώς αυξήθηκε στους οκτώ πόντους η διαφορά από τη σωτηρία, τα σοβαρότατα επεισόδια που ακολούθησαν το ματς του Περιστερίου μπορεί να δώσουν φιλί ζωής στην ομάδα της Κομοτηνής.

Τόσο η ΑΕΚ αλλά και ο Ατρόμητος απειλούνται με βαριά τιμωρία που μπορεί να φτάσει εκτός από το πρόστιμο και την τιμωρία της έδρας, ακόμα και με αφαίρεση τριών βαθμών. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για “εκτεταμένα επεισόδια”, σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι τα επεισόδια έγιναν στον στίβο αλλά σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα και ο στίβος θεωρείται αγωνιστικός χώρος και γενικά οτιδήποτε «περικλείεται από τις εξέδρες ή την εσωτερική περίφραξη του γηπέδου και περιλαμβάνει τον αγωνιστικό χώρο, την περιμετρική αυτού έκταση, τις τεχνικές περιοχές με τους πάγκους των αναπληρωματικών και των αξιωματούχων του αγώνα και διαθέτει πρόσβαση στο χώρο αποδυτηρίων».

Το άρθρο 16, παράγραφος 6δ. του πειθαρχικού κώδικα για εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο προβλέπει πρόστιμο 70-150.000 ευρώ, αποκλεισμό έδρας 2-3 αγωνιστικών και -3 βαθμούς. Δεδομένα λοιπόν ότι στα επεισόδια υπήρχε εμπλοκή οπαδών και των δύο ομάδων, γίνεται αντιληπτό ότι αμφότερες κινδυνεύουν με τις ποινές που προαναφέρθηκαν.

Βαριές ποινές προβλέπει και το άρθρο 15, παράγραφος 4β. για «είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο με βιαιοπραγίες και φθορές» (πρόστιμο από 50-100.000 ευρώ και αποκλεισμός έδρας 1-2 αγωνιστικές). Ωστόσο, το πότε θα γίνει η εκδίκαση των υποθέσεων και πότε θα εκτίσουν ενδεχόμενες ποινές οι ομάδες είναι άγνωστο καθώς μέχρι τις 15/2 οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντα τους.

Σε σχέση με την ΑΕΚ, το σίγουρο είναι ότι δεν προλαβαίνει να εκτίσει στο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου 13/2 με τον Ολυμπιακό ενώ το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι είναι με τον Παναθηναϊκό, την 24η αγωνιστική στις 28/2. Για να εκτίσει (ενδεχόμενη) ποινή με τους «πράσινους» θα πρέπει αυτή να έχει ανακοινωθεί μέχρι και την Δευτέρα 22/2.

Το μεθεπόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ είναι με τον Πανθρακικό και συγκεντρώνει πλέον πάρα πολλές πιθανότητες να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Αντιστοίχως, ο Ατρόμητος θα αγωνιστεί κανονικά στο Περιστέρι απέναντι στην Βέροια το ερχόμενο Σάββατο, αλλά θα κινδυνεύσει να αγωνιστεί κεκλεισμένων στα επόμενα παιχνίδια του.

Κατά συνέπεια, αν επιβεβαιωθούν όσα αναγράφονται από το βράδυ της Κυριακής σε αθλητικές ιστοσελίδες, ο Ατρόμητος είναι πολύ πιθανό να δώσει τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια του χωρίς τους οπαδούς του. Εχει εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα, όπως άλλωστε και ο Πανθρακικός. Αν όμως τιμωρηθεί με -3 βαθμούς, η διαφορά πέφτει στους πέντε.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κόντρα στον Ατρόμητο ο Πανθρακικός έχει πετύχει τη μοναδική εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα και θα τον υποδεχθεί στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Αν θεωρήσουμε ότι θα τον κερδίσει, στην πραγματικότητα ο Πανθρακικός θα αναζητά δύο περισσότερους πόντους σε σχέση με τον αντίπαλό του, στους υπόλοιπους οκτώ αγώνες που απομένουν.