Νέα εξαιρετική εμφάνιση Μπανιώτη! Πέτυχε την 6η επίδοση στον κόσμο και βάζει πλώρη για… Πόρτλαντ

Την εξαιρετική του κατάσταση επιβεβαίωσε ο Κώστας Μπανιώτης στο μίτινγκ του Τρίνετς στην Τσεχία όπου έκανε ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση περνώντας το 2.31μ.

Ετσι, μόλις τρεις ημέρες μετά τα 2.30μ στο μιτινγκ στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ικανός να δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ.

Ο Μπανιώτης ξεκίνησε τον αγώνα από το 2.17μ. το οποίο πέρασε με την πρώτη, όπως συνέβη και με το 2.22μ. και το 2.25μ. Την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια την είχε στο 2.28μ. το οποίο πέρασε με τη δεύτερη.

Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή καθώς πέρασε το 2.31μ. με την πρώτη βελτιώνοντας την κορυφαία του φετινή επίδοση, μόλις στον δεύτερο αγώνα του. Μάλιστα, αυτή είναι η 6η επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Στα 2.33μ. είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, δείχνοντας όμως για άλλη μία φορά πως είναι θέμα χρόνου να περάσει το όριο και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόρτλαντ.

Νικητής του αγώνα στο Τρίνετς ήταν ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι που πέρασε το 2.33μ. αφήνοντας τον Μπανιώτη δεύτερο, ενώ τρίτος ήταν Ουκρανός Αντρέι Προτσένκο με 2.28μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του ύψος με το 2.31μ. έχει όπως προαναφέραμε την έκτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο αυτή τη στιγμή και άρα βρίσκεται και στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ενόψει της πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ. Το όριο είναι μεν στα 2.33μ. ωστόσο θα πρέπει κιόλας ο αθλητής να βρίσκεται μεταξύ των 12 πρώτων στην παγκόσμια κατάταξη καθώς στο ύψος θα διεξαχθεί απευθείας τελικός.