ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην εξ αναβολής αναμέτρηση του Εχίνου με την Γενησέα

Την πρώτη του νίκη στο 2016 πανηγύρισε ο Εχίνος Σπορ που κέρδισε στο ντέρμπι των ομάδων που μάχονται για την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία την Ελπίδα Γενησέας με 3-2, στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Εχίνου.

Η ομάδα του Εχίνου μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μέσα σε 25′ λεπτά κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, το σκορ άνοιξε στο 9′ ο Ηλίας Μιχαηλίδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι για να έρθει στο 25′ το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Τοπ Αλή Ριτβάν,αποκτήθηκε απο τον Ορφέα Ν. Αμισσού, να γράψει με σουτ το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά πίεσαν και κατάφεραν να μειώσουν στο 59′ με τον Ζάϊκο, όμως 20′ λεπτά αργότερα το έτερο μεταγραφικό απόκτημα του Εχίνου Τσακί Τζέμ, αποκτήθηκε απο τον Ηρακλή Ζυγού, με σούτ έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Και εκεί που δέκα λεπτά πριν το τέλος έμοιαζε να κρίθηκε η αναμέτρηση ο 14χρονος Νίκος Λεσκόφτσης που πέρασε ως αλλαγή λίγο νωρίτερα με σουτ μείωσε σε 3-2, ενώ στις καθυστερήσεις η ομάδα της Γενησέας έχασε μοναδική ευκαιρία όταν σε αναμπουμπούλα στην άμυνα των γηπεδούχων την προσπάθεια του Ζάϊκου απομάκρυναν πάνω στην γραμμή αμυντικοί των γηπεδούχων.

Σημαντική βαθμολογική ανάσα για τον Εχίνο Σπορ που επέστρεψε στις νίκες μετά τις 5 Δεκεμβρίου και τη νίκη μέσα στην Λευκόπετρα επί του Κεραυνού φτάνοντας πλέον τους 13 βαθμούς και πλέον άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Πετεινό και Ορφέα Ξάνθης. Απο την άλλη, η ομάδα της Γενησέας έμεινε στους 14 βαθμούς και πλέον βλέπει τα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια που έρχονται με την Κυπελλούχο Αναγέννηση στην Θαλασσιά και τον Άρη Αβάτου στην Γενησέα.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Χρήστος Τζεβελεκίδης με βοηθούς τους Κωνσταντινίδη Σ. και Διαμαντόπουλο.

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ (Γιουρούκ – Εκρέμ): Μπαντάκ, Μποασή, Αμούτσκα, Μολά Ιδρίς, Κισά, Κάλφα, Τσακήρ Τζέμ(88′ Καδρή), Μπαργκάν, Μιχαηλίδης, Τοπ Αλή

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΗΣΕΑΣ(Χρ. Νεοφυτίδης): Ζαρζακόπουλος, Δημητριάδης Β., Χιώτης, Παπαδόπουλος, Τσικούδης, Γαρούφας, Λαζαρίδης(70′ Λεσκόφτσης), Ζάϊκος, Καραπαζαρλής, Κανδυλίδης, Δημητριάδης Χ.