ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι της Δόξας Σώστη με την Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου

Στο γήπεδο “Ευάγγελος Αρβανιτίδης” του Σώστη η γηπεδούχος Δόξα Σώστη υποδέχθηκε την συνονόματη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στο ντέρμπi της 19ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν και να συνεχίζουν να καταδιώκουν την Δόξα Προσκυνητών (πέντε η διαφορά των δυο ομάδων), ωστόσο οι γηπεδούχοι ειχαν πολλα παραπονα απο την τριάδα της συνάντησης.

Παρουσία 50 φιλάθλων, όπως γράφει το rodopisports, το Νέο Σιδηροχώρι ξεκίνησε πιο δυνατά και απείλησε για πρώτη φορά στο 5’ όταν ο Κυπαρισσούδης απομάκρυνε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Λεφή. Στο 13’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Σουλτανίδη να αποκρούει σε κόρνερ ο Χατζηισαάκ, μετά την εκτέλεση του οποίου, η κεφαλιά του Λεφή πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι θα χάσουν την πρώτη καλή τους ευκαιρία στο 23’, όταν ο Σιώζιος δεν τελείωσε την φάση από καλή θέση. Ένα σουτ του Χατζηπαππά στο 31’ για το Ν. Σιδηροχώρι μπλόκαρε ο Χατζηισαάκ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε ένα άλλο σουτ του Βαγενά στην εστία του Ποιμενίδη. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στο Σιδηροχώρι, όταν στο 37’ ο Αμοιρόπουλος με προβολή, μετά την σέντρα του Τουφεξή, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τις φάσεις του πρώτου, ωστόσο είχε γκολ. Στο 65’ οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν ένα φάουλ που αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι και από την εκτέλεση του Ξενοδοχίδη, ο Παναγιώτου με γυριστή κεφαλιά έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση, όμως στο 80′ θα μείνουν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με αυστηρή δεύτερη κίτρινη του Μαρινέλλη από τονδαιτητή  Δρακίδη, για διαμαρτυρία σε οφσάιντ. Στο 84’ ο Ξενοδοχίδης με πολύ ωραία προσπάθεια, ξέφυγε από τους αντιπάλους του, πάσαρε στον Δανίδη, ο οποίος έγραψε με δυνατό συρτό σουτ το 0-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Δρακίδης, Επόπτες: Δημητριάδης – Μπερμέρ.

ΔΟΞΑ ΣΩΣΤΗ (Καμενίδης): ΧατζηΙσαάκ, Συμεωνίδης, Τέφος, Λάβδας, Βοϊνιάδης, Παπουτσής, Βαγενάς (58’ Καλαντζής), Σερίφης, Σιόζιος, Μουρτοπάλλας (72’ Μαρινέλλης), Κυπαρισσούδης

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Τουφεξής, Λεφής, Παναγιώτου, Ντεμερτσίδης (59’ Δανίδης), Χατζηπαπά, Σουλτανίδης, Μαυρόπουλος (46’ Ξενοδοχίδης), Γαϊδας, Μαραγκός (85’ Παππούς).