ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στο συγκλονιστικό παιχνίδι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Αρίωνα Ξάνθης

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» σε αγώνα που ξεκίνησε με καθυστέρηση, εξαιτίας της καθυστερημένης λήξης του ντέρμπι Εθνικού -ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Volley League που προηγήθηκε.

Ο Αρίωνας πήρε τη νίκη με ένα καλάθι διαφορά, διατηρώντας το αήττητό του εκτός έδρας (!). Από την πλευρά του, ο Εθνικός γνώρισε την ήττα σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, καθώς μετά το ρεπό και την διακοπή μεταξύ των δύο γύρων του πρωταθλήματος, η ομάδα φάνηκε ανέτοιμη αν και έχει το μεγάλο ελαφρυντικό των πολλών απουσιών (συνολικά από τραυματισμούς και ασθένειες έλειψαν πέντε παίκτες από τον Εθνικό).

«Αναγκαστικά δεν μπορούσαμε να παίξουμε με τον δικό μας τρόπο , πίεση και γρήγορες επιθέσεις, βρεθήκαμε από νωρίς πίσω στο σκορ και παρά την αγωνιστικότητα και το πάθος των παικτών φτάσαμε στο 56-58. Φανερά πιο έτοιμος ο Αρίωνας, μας δυσκόλεψε σε όλο το διάστημα και δικαιολογημένα έφυγε νικητής», σχολιάζουν οι άνθρωποι από το τμήμα μπάσκετ του Εθνικού.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 25-30 (ημίχρονο), 33-46, 56-58 (τελικό αποτέλεσμα).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κανδύλης): Κανδύλης 18(2), Σιταρίδης Δ. 2, Σιταρίδης Κ. 6(1), Θεολογίδης 5(1), Δουρδούλης 6(1), Φωτιάδης 5(1), Οικονόμου 10(1), Παυλίδης, Δαλακούρας 2, Παπαλαμπίδης 2, Κούγκουλος.

ΑΡΙΩΝΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Παπαδόπουλος-Αρβανιτίδης): Νυμφόπουλος 3(1), Πριτσιανάκης, Ανδρέου, Θεοδωρόπουλος 12(1), Κλωναράς 2, Αμπεριάδης 13(1), Νταβουλτζόπουλος 7, Παϊτάρης, Λιβισιανός 12(1), Πλατανίδης 7(1), Φώτης, Βαγιανός.