«Βόμβες» από τον Γκόμεζ που αποκάλυψε στην Γαλλία μέχρι και… φλερτ με τον Πανθρακικό!

Ο ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας, Μάθιου Γκόμες σε συνέντευξή του στη Γαλλία… «διαφήμισε» για ακόμα μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό.  Σε μακροσκελή του συνέντευξη στην ιστοσελίδα footballski.fr, ο γάλλος μπακ  αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα στον χώρου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό που φυσικά ξεχώρισε είναι η απάντησή του σε σχετική ερώτηση που του έγινε, όπου τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι ο πλουσιότερος σύλλογος, αυτός που κυριαρχεί. Ο πρόεδρος ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα. Τους διαιτητές και άλλα».

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στο γαλλικό σάιτ, ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίησή της και στα ελληνικά ΜΜΕ, ως δια μαγείας η τελευταία φράση του Γκόμες «ο πρόεδρος ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα, τους διαιτητές και άλλα…» εξαφανίστηκε από το πρωτότυπο κείμενο!

Αντί αυτής της φράσης, τα λόγια του Γκόμες στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα footballski.fr μετατράπηκαν σε: «Είναι ο πλουσιότερος σύλλογος, αυτός που κυριαρχεί, με έναν ισχυρό πρόεδρο». Κατά τα άλλα, παρέμειναν κανονικά όσα είπε  για την καριέρα του στην Κέρκυρα, για την κακή οικονομική κατάσταση των συλλόγων και για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, αποκάλυψε και μια είδηση με θρακιώτικο ενδιαφέρον, σε ερώτηση για την απόφασή του να παραμείνει στην Κέρκυρα παρά τον υποβιβασμό της:  «Η ομάδα έχει βάση την Κέρκυρα. Η τοποθεσία είναι πολύ ωραία, ο πρόεδρος με αγαπά και δεν θα με άφηνε να φύγω. Ναι, είχα επαφές με τη Βέροια, τον Πανθρακικό, το Ατρόμητο, όπου ήταν ο πρώην προπονητής μου, ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ωστόσο, εκείνο το καλοκαίρι έμενα ελεύθερος. Ο πρόεδρος μου πρότεινε νέο τριετές, αλλά ήθελα να κάνω το βήμα μπροστά».

 

Σε ερώτηση για την οικονομική κρίση και αν ισχύει ότι η ζωή των ανθρώπων δεν έχει αλλάξει πολύ, απάντησε: «Ναι, ακριβώς δεν δείχνουν να έχουν επηρεαστεί πολύ. Πολλές ομάδες, βέβαια, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Για μένα είναι η τρίτη χρονιά στην Κέρκυρα και δεν μου χρωστούν ούτε ευρώ. Ναι, είναι αλήθεια, είμαι ο αγαπημένος (γελάει). Μιλάω κάθε μέρα με τον πρόεδρο και βοηθάει. Δεν υπάρχει ανησυχία σε αυτό το επίπεδο. Ειδικά για εμάς τους ξένους ο πρόεδρος μας πληρώνει πρώτους και μετά τους Έλληνες».

Για το πού οφείλεται η οικονομική ασυνέπεια άλλων ομάδων, σχολίασε: «Οι ομάδες της Super League που είχαν προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν. Είχαν χρέη που δεν τους άφηναν να δουλέψουν σωστά. Η κρίση επηρέασε όλους. Οι ομάδες έχουν έσοδα από τα τηλεοπτικά, από χορηγούς. Με αυτά τα λεφτά μπορείς να φτιάξεις ομάδα. Ωστόσο, κάποιες εξ αυτών ξεπερνούσαν το προβλεπόμενο μπάτζετ. Η δική μας ομάδα παίρνει λεφτά από τα τηλεοπτικά και τους σπόνσορες και χτίστηκε με τα λιγότερα χρήματα. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στα καθημερινά έξοδα, οπότε ο πρόεδρος δεν χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Άλλοι σύλλογοι είναι μέσα στα χρέη και αδυνατούν να κρατήσουν τις ισορροπίες, γιατί είναι άπληστοι…».