Για κατάφωρη αδικία Ξάνθης και Πανθρακικού έκανε λόγο ο Βαρούχας στο «Kick Off» του Σκάι

Για σοβαρά διαιτητικά λάθη σε βάρος της Ξάνθης και του Πανθρακικού έκανε λόγο ο πρόεδρος των Αθηναίων Διαιτητών και γνωστός τηλεκριτικός διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας, μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή Kick Off του Σκάι το βράδυ της Κυριακής.

Σε σχέση με τον αγώνα της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό, δεδομένου άλλωστε και του γεγονότος ότι ιδιοκτήτης του Σκάι είναι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε να αμφισβητεί την κόκκινη κάρτα στον Ζέκα, αν και δεν αμφισβητείται τόσο πολύ αυτό όσο το γεγονός ότι δεν δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα νωρίτερα στον Μπαξεβανίδη.

Ωστόσο προκάλεσε αίσθηση στην ανάλυση των φάσεων, αμέσως μετά, που υποστήριξε ότι o Ροντρίγκο Μολέδο έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα διεκδίκησης της μπάλας στον Λουσέρο, όταν ο Βραζιλιάνος πηγαινει παρατεταμένα με τις τάπες επάνω στον Αργεντίνο και θα μπορούσε να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Κατά τα άλλα, ο Βαρούχας στις περισσότερες άλλες αμφισβητούμενες φάσεις έδωσε δίκιο στον Μάνταλο και το υπόλοιπο πάνελ προσπάθησε απλά να υπερθεματίσει γαι την φάση της δεύτερης κίτρινης στον Μπαξεβανίδη, με τον Αντώνη Πανούτσο να αρνείται ουσιαστικά με τον τρόπο του τον χαρακτηρισμό της «σκανδαλώδους» απόφασης.

Οσο για τον ματς του Πανθρακικού; Ο Βαρούχας ήταν ξεκάθαρος ότι δεν υπήρχε πέναλτι στην φάση με την οποία προηγήθηκε ο Λεβαδειακός, φάση στην οποία μάλιστα ο Πανθρακικός έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Κατά συνέπεια, αν είχαν ακολουθηθεί σωστά οι κανονισμοί, ο Λεβαδειακός δεν θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ποτέ στο σκορ.

Πέραν όμως αυτής της φάσης, ο Παναγιώτης Βαρούχας υποστήριξε ότι σε μία πτώση του Μερεμπασβίλι μέσα στην περιοχή του Πανθρακικού, περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, είναι προφανές ότι ο παίκτης του Λεβαδειακού κάνει θέατρο.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν ξεγελιέται μεν, του κάνει επίσης παρατήρηση, αλλά δεν του βγάζει την κάρτα που θα ήταν δεύτερη και θα σήμαινε την αποβολή του. «Αδικήθηκε ο Πανθρακικός», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαρούχας…