Έγραψε ιστορία η Αναγέννηση Θαλασσιάς! Κυπελλούχος Ξάνθης για πρώτη φορά στην ιστορία της!!!

Ιστορικές στιγμές ζει η Αναγέννηση Θαλασσιάς που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, κερδίζοντας στον 38ο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης με 2-0 τον Παύλο Μελά Κουτσού, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό της Γιάννη Καζάκη που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας.

Η ομάδα της Θαλασσιάς ήταν αυτή που το ήθελε περισσότερο και το έδειξε, έχοντας την ουσία στο παιχνίδι της με τα δύο γκολ του Καζάκη από το πρώτο μέρος, έχοντας τις καλύτερες φάσεις του αγώνα με το οριζόντιο δοκάρι του Πεντεζίδη, παρουσία αρκετού κόσμου που γέμισε τις τρεις εξέδρες  του “Skoda Xanthi Arena” σε μια άψογη διοργάνωση από την ΕΠΣ Ξάνθης.

Η Αναγέννηση μπήκε δυνατά πίεσε και μόλις στο 6′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν μετά από μπαλιά από τα δεξιά βρέθηκε αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι και με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βιττή ανοίγοντας το σκορ για την Θαλασσιά. Η ομάδα του Κουτσού προσπάθησε να αντιδράσει με τις προσπάθειες των Λαζαρίδη και Μπίρτση χωρίς όμως να απειλούν ιδιαίτερα τον Περπερή. Στο 38′ η ομάδα της Θαλασσιάς διπλασίασε τα τέρματα της ξανά με τον αρχηγό της Γιάννη Καζάκη.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κουτσού είχε την κατοχή με την ομάδα της Θαλασσιάς να κλείνει τους χώρους και να μην επιτρέπει στην αντίπαλο της να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις “χτυπώντας” στην κόντρα επίθεση. Στο 69′  η ομάδα της Θαλασσιάς άγγιξε και το τρίτο γκολ όμως το σουτ εκτός περιοχής του Πέτρου Πεντεζίδη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ελάχιστα άουτ πέρασε η προσπάθεια του Στέλιου Τουργαίδη.

MVP του τελικού αναδείχτηκε ο αρχηγός της Αναγέννησης και σκόρερ των δύο τερμάτων Γιάννης Καζάκης, ενώ κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους αναδείχτηκε ο Χρήστος Λαζαρίδης. Ειδική απονομή έγινε στον Κώστα Μαντζαρίδη που πήρε το βραβείο Fair Play, όπως και στους προέδρους των δύο ομάδων. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης τίμησε και τον διαιτητή της αναμέτρησης Χριστόδουλο Μπουραζάνη που το καλοκαίρι “κρεμάει την σφυρίχτρα” του.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ(Σ. Καρασερίδης): Βιττής, Σίμος, Κουμψάκης, Παράσχου, Μπάτζιος (54′ Μιχαηλίδης), Αρκούδας, Μπίρτσης, Καλτσίδης (76 Γκίννης), Χατζηνίκος(82′ Πορφυράκης), Λαζαρίδης, Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ(Γ. Αποστολίδης): Περπερής, Κελλίδης, Μαντζαρίδης(55′ Κοτζάκελης), Σαρηγιαννίδης Αλ., Μπαϊρακταρίδης, Τουργαίδης Κ., Τουργαίδης Στ., Σαρηγιαννίδης Π., Χριστοφορίδης, Καζάκης(79′ Κοτζακελίνης), Πεντεζίδης Πετρ.(70′ Χατζηπαρασκευάς)

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλήρες φωτορεπορτάζ απο την μεγάλη γιορτή του Ξανθιώτικου ποδοσφαίρου…