ΕΠΣ Ξάνθης: Η πορεία προς τον τελικό και οι σκόρερς για Παύλο Μελά Κουτσού και Αναγέννηση Θαλασσιάς

Δρόμους διαφορετικούς αλλά με μια κοινή κατεύθυνση το “Skoda Xanthi Arena” είχαν στην πορεία τους για τον 38ο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης Παύλος Μελάς Κουτσού και Αναγέννηση Θαλασσιάς, που την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Παύλου Μελά, μετά τον περσινό της υποβιβασμό όχι μόνο δεν την πήρε απο κάτω, αλλά δημιούργησε ένα ισχυρό σύνολο που θα επιστρέψει άμεσα στα μεγάλα σαλόνια της ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και θα πρωταγωνιστήσει και στο Κύπελλο. Παρά τα πολλά προβλήματα της συνέχειας με την παραίτηση του προέδρου Πάνου Θεοφυλάκη αλλά και του προπονητή Παναγιώτη Καμαράκη και στην συνέχεια ακόμη μια αλλαγή στον πάγκο με τον Σάκη Καρασερίδη να αντικαθιστά τον Ερσάν Καντουχάρ, η ομάδα του Κουτσού πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία. Είναι πρώτη με διαφορά στην Β’ Κατηγορία και έφτασε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου έχοντας σκοράρει συνολικά 12 τέρματα και έχοντας δεχτεί 5.

Στους ομίλους η πρόκριση ήρθε σχετικά εύκολα καθώς η ομάδα του Κουτσού πέρασε με 7 βαθμούς κερδίζοντας με 2-0 τον Ερμή Μάνδρας στην έδρα της, φέρνοντας ισοπαλία με τον Άρη Αβάτου με 2-2 στο Κουτσό, και την τελευταία αγωνιστική κερδίζοντας εκτός έδρας τον Εθνικό Κιμμερίων με 1-0. Στους “16” ο Παύλος Μελάς κληρώθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ατρόμητο Χρύσας τον οποίο και κέρδισε με 3-0, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε και δεύτερη ομάδα της Α’ Κατηγορίας μετά τον Ερμή Μάνδρας στους ομίλους, καθώς κέρδισε με 1-0 τον Αστέρα Μαγικού.

Στα ημιτελικά ο Παύλος Μελάς τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Ορφέα Νέα Αμισσού αλλά η νίκη με 2-0 στο Κουτσό και το εκτός έδρας γκολ του Χρήστου Κούτρα στην ρεβάνς της Νέα Αμισσού στην ήττα με 3-1 χάρισαν στην ομάδα του Σάκη Καρασερίδη το εισιτήριο για να μετέχει για τέταρτη φορά στην ιστορία της σε τελικό, και τρίτη τα τελευταία 4 χρόνια! Πρώτος σκόρερ σε αυτή την πορεία του Παύλου Μελά για τον τελικό είναι ο Χρήστος Λαζαρίδης με 5 τέρματα, ενώ απο 2 έχουν οι Γιάννης Τσαριτσάκης, Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού και Σταύρος Κουμψάκης, ένα αλλά όπως αποδείχτηκε “χρυσό” πέτυχε ο Χρήστος Κούτρας.

Η Αναγέννηση Θαλασσιάς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκίνησε την σαιζόν με στόχο την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της, έναν δρόμο που δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα καθώς στα προημιτελικά και ημιτελικά του θεσμού έπεσε σε δύσκολες κληρώσεις κερδίζοντας όλα τα ματς που έδωσε και δείχνοντας πως φέτος είναι ικανή για μεγάλα πράγματα και πιο έτοιμη απο ποτέ για το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της.

Η παρουσία της στους ομίλους εντυπωσιακή καθώς φιλοδώρησε με 10 τέρματα στην πρεμιέρα τον ΠΑΣ Φιλίων στα Σήμαντρα, και 5 την Κεντητή επίσης εκτός έδρας, ενώ στο τελευταίο μάτς κέρδισε στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Ξάνθης με 5-2 την Αθλητική Ένωση Ξάνθης. Στους “16” η ομάδα της Θαλασσιάς επικράτησε ξανά εκτός έδρας αυτή την φορά επί της Βιστωνίδας με 3-1.

Στα προημιτελικά η  Αναγέννηση κληρώθηκε να δώσει το πρώτο εντός έδρας ματς στον θεσμό απέναντι στον Άρη Αβάτου τον οποίο και κέρδισε με 1-0. Όταν έγινε η κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και η Αναγέννηση κληρώθηκε με τον Ορφέα ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Θαλασσιάς δεν θα περίμενε πως η ομάδα του θα περάσει στον τελικό με δύο νίκες, και όμως συνέβη χάρις το τέρμα του Πέτρου Σαρηγιαννίδη στο πρώτο ματς και το γκολ του Πέτρου Πεντεζίδη στην ρεβάνς η ομάδα του Γιάννη Αποστολίδη πήρε την πρόκριση για τον τέταρτο τελικό της ιστορίας της, και πρώτο για το νεαρό τεχνικό της, με τον Αποστολίδη και τους παίκτες του να έχουν την ευκαιρία να γράψουν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στην ιστορία της Θαλασσιάς η αλλιώς θα είναι ο τέταρτος χαμένος τελικός για την Αναγέννηση σε ισάριθμους τελικούς.

Στην πορεία της για τον τελικό η Αναγέννηση σκόραρε 26 τέρματα και δέχτηκε 3. Πρώτος σκόρερ στην πορεία της Αναγέννησης Θαλασσιάς για τον τελικό είναι ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης με 7 γκολ, ενώ ακολουθούν από κοντά με 5 τέρματα οι Γιάννης Καζάκης και Στέλιος Τουργαίδης. Στα 3 τέρματα είναι ο μακροχρόνια απών λόγω τραυματισμού Παναγιώτης Γιαννακούδης, 2 τέρματα έχει πετύχει ο Κωνσταντίνος Τουργαίδης, ενώ απο 1 τέρμα έχουν σημειώσει οι Στέλιος Κοτζακελίνης, Μιχάλης Κιαχίδης και Πέτρος Πεντεζίδης  ενώ ένα γκολ έχει σημειωθεί με αυτογκόλ. Αναλυτικά η πορεία των δύο ομάδων:

 

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ

Όμιλοι, 1η αγωνιστική: Π. Μελάς Κουτσού(Β’ κατηγορία) – Ερμής Μάνδρα(Α’ κατηγορία) 2-0 (Κουμψάκης(2) )

Όμιλοι, 2η αγωνιστική: Π. Μελάς Κουτσού9Β’ κατηγορία) – Άρης Αβάτου (Α’ κατηγορία)  2-2 (Λαζαρίδης(2) – Χατζηνιίκος, Κοτοπουλος)

Όμιλοι, 3η αγωνιστική: Εθνικός Κιμμερίων (Γ’ κατηγορία) – Π. Μελάς Κουτσού (Β’ κατηγορία)  0-1 (Χαλίλ Ιμπράμ)

Φάση των “16”: Ατρόμητος Χρύσας (Β΄κατηγορία) – Π. Μελάς Κουτσού (Β’ κατηγορία) 0-3 (Τσαριτσάκης , Λαζαρίδης Χρ.(2))

Προημιτελικά: Π. Μελάς Κουτσού (Β΄κατηγορία) – Αστέρας Μαγικού (Α’ κατηγορία)   1-0(Χαλίλ Ιμπράμ)

Ημιτελικά, α’ αγώνας: Π. Μελάς Κουτσού (Β’ κατηγορία) – Ορφέας Ν. Αμισσού (Β’ κατηγορία)  2-0 (Τσαριτσάκης, Λαζαρίδης)

Ημιτελικά, β’ αγώνας: Ορφέας Ν. Αμισσού (Β΄κατηγορία) – Π. Μελάς Κουτσού (Β’ κατηγορία)  3-1 (Τογγουλίδης(2), αυτογκολ – Κούτρας)

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ

Όμιλοι, 1η αγωνιστική: ΠΑΣ Φιλίων (Β’ κατηγορία) – Αναγέννηση Θαλασσιάς (Α’ κατηγορία)  0-10 (Σαρηγιαννίδης Π.(4), Καζάκης(2), Τουργαίδης Στ.(2), Γιαννακούδης, Τουργαίδης Ντ.)

Όμιλοι, 2η αγωνιστική: Κεντητή(Β’ κατηγορία) – Αναγέννηση Θαλασσιάς (Α’ κατηγορία)   0-5 (Καζάκης(2), Σαρηγιαννίδης, Γιαννακούδης, αυτογκολ)

Όμιλοι, 3η αγωνιστική: ΑΕ Ξάνθης (Α΄κατηγορία) – Αναγέννηση Θαλασσιάς (Α’ κατηγορία)   2-5 (Αχμετσίκ , Χουσείν  Καδρή -Τουργαϊδής Στ.(3), Γιαννακουδης, Κιαχίδης)

Φάση των “16”: ΑΟ Βιστωνίδα (Α’ κατηγορία) – Αναγέννηση Θαλασσιάς (Α’ κατηγορία)  1-3 (Τσάνι – Κοτζάκελινης, Καζάκης, Τουργαίδης Ντ.)

Προημιτελικά: Αναγέννηση Θαλασσιάς (Α’ κατηγορία) – Άρης Αβάτου (Α’ κατηγορία)  1-0 (Π. Σαρηγιαννίδης)

Ημιτελικά, α’ αγώνας: Αναγέννηση Θαλασσιάς (Α’ κατηγορία) – Ορφέας Ξάνθης (Α’ κατηγορία)  1-0 (Π. Σαρηγιαννίδης)

Ημιτελικά, β’ αγώνας: Ορφέας Ξάνθης (Α’ κατηγορία) – Αναγέννηση Θαλασσιάς (Α’ κατηγορία)  0-1 (Πετρ. Πεντεζίδης)