Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης! Όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε στο γήπεδο(15:00 LIVE ThrakiSportS)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον 38ο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στο “Skoda Xanthi Arena” των Πηγαδίων μεταξύ του Παύλου Μελά Κουτσού και της Αναγέννησης Θαλασσιάς.

Η αναμέτρηση ουσιαστικά αποτελεί το ριπίτ του τελικού του 2013 όταν ο Παύλος Μελάς είχε επικρατήσει με 1-0 της Θαλασσιάς στο γήπεδο του ΑΟΞ χάρις σε τέρμα του Τσαριτσάκη. Όμως η διαφορά σε σχέση με εκείνο τον τελικό είναι πέρα από τις διαφορές στο ρόστερ και στους πάγκους των δύο ομάδων η διαφορά κατηγορίας που χωρίζει τους δύο μονομάχους με την Αναγέννηση να είναι δεύτερη στην Α’ κατηγορία και τον Παύλο Μελά να αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία της οποίας είναι πρωτοπόρος.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ: “Το όνειρο της τρίτης κούπας και ο μεγάλος άτυχος”

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν άπαντες στον Παύλο Μελά τον τελικό της Κυριακής με την ομάδα του Κουτσού να θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία κατακτώντας την τρίτη κούπα μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια, και να γίνει η δεύτερη ομάδα Β’ κατηγορίας που θα κατακτά την κούπα, μετά την Δόξα Ξάνθης το 2000 με την σύμπτωση να είναι πως και η Δόξα τότε το έκανε απέναντι στην Θαλασσιά.

Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν για τον Σάκη Καρασερίδη με την σημαντικότερη να είναι αυτή του Γιάννη Τσαριτσάκη που είναι τραυματίας και δεν μπορεί να αγωνιστεί, του χρυσού σκόρερ το 2013, που είναι και ο δεύτερος της σκόρερ με 2, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Αχιλλέα Παπαδόπουλου που ταλαιπωρείται απο ενοχλήσεις. Στην αποστολή πιθανότατα να είναι και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα  ο Γκίνης. Πάντως στην αποστολή ο προπονητής του Παύλου Μελά  θα έχει και τους 23 ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ η ομάδα. Αναλυτικά στην αποστολή του Παύλου Μελά θα είναι οι: Βιττής(τφ), Τζικάκης(τφ), Γκιαουράκης(τφ), Αρκούδας, Κουμψάκης, Καλτσίδης, Κωνσταντινίδης, Μπάτζιος, Πορφυράκης, Παράσχου, Μπίρτσης, Σίμος, Χαλίλ Ιμπράμ, Χατζηνίκος, Μιχαηλίδης, Ναστούλης, Λαζαρίδης, Κούτρας, Γκίνης, Αμβροσιάδης, Τσαριτσάκης, Παπαδόπουλος Αχ., Πανδράκης,

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: “Το μεγάλο στοίχημα και η δίψα του πρώτου τίτλου”

Να σπάσει την… “κατάρα” θέλει η Αναγέννηση Θαλασσιάς το απόγευμα της Κυριακής με την Θαλασσιά να φτάνει για τέταρτη φορά σε τελικό Κυπέλλου, με τους ιθύνοντες της ομάδας να ευελπιστούν πως αυτή την φορά η ομάδα τους όχι μόνο θα φτάσει στην πηγή όπως και τις άλλες τρεις φορές αλλά θα πιει και νερό. Η ιστορική ομάδα της Θαλασσιάς που διαχρονικά παίζει τον δικό της σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του Ξανθιώτικου ποδοσφαίρου περιμένει τόσα χρόνια καρτερικά τον πρώτο τίτλο που θα μπει στην τροπαιοθήκη της, με τους παίκτες του Γιάννη Αποστολίδη να θέλουν να είναι αυτοί που θα γράψουν το όνομα τους με “χρυσά” γράμματα στην ιστορία του συλλόγου κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της Αναγέννησης Θαλασσιάς.

Ντεμπούτο σε τελικό θα κάνει ο Γιάννης Αποστολίδης που επέλεξε να έχει στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές τους, ακόμη και τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που δύσκολα θα αγωνιστούν τον μακροχρόνια απόντα λόγω τραυματισμού Παναγιώτη Γιαννακούδη, τον επίσης τραυματία το τελευταίο διάστημα Γιάννη Παπαδημητρίου αλλά και τους φαντάρους Σταύρου και Κυριακίδη που έχουν χάσει πολλές προπονήσεις. Στην αποστολή της Αναγέννησης θα είναι οι: Περπερής(τφ), Ηλιάσκος(τφ), Σπυριάδης(τφ), Κελλίδης, Μαντζαρίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Μπαϊρακταρίδης, Κοτζάκελης, Τουργαίδης Κ., Χατζηπαρασκευάς, Πεντεζίδης Παν., Τουργαίδης Στ., Κιαχίδης, Σαρηγιαννίδης Πετρ., Καζάκης, Πεντεζίδης Πετρ., Κοτζακελίνης, Αβερόπουλος, Δελητζόγλου, Καζάκος, Παπαδόπουλος Β., Τσάκαλος,  Παπαδημητρίου, Γιαννακούδης, Κυριακίδης, Σταύρου

Το “κύκνειο άσμα” του Χριστόδουλου Μπουραζάνη

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χριστόδουλος Μπουραζάνης του οποίου αυτή η αναμέτρηση θα είναι το τελευταίο του μεγάλο παιχνίδι, θα συνεχίσει μέχρι το καλοκαίρι του 2016 οπού και θα αποσυρθεί, μετά απο μια μεγάλη καριέρα. Ο Χριστόδουλος Μπουραζάνης που στον περσινό τελικό ήταν τέταρτος θα κλείσει με αυτό τον μεγάλο τελικό μια μακρά καριέρα στον χώρο της διαιτησίας, καθώς είναι από τους παλαιότερους εν ενεργεία διαιτητές της Ένωσης. Έμπειρο θα είναι και το δίδυμο των βοηθών καθώς ορίστηκαν οι Άγγελος Κοτινούδης και Ιρφάν Οτουζμπίρ, ενώ τέταρτος ορίστηκε ακόμη μια απο τις παλιοσειρές της διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης Απόστολος Χρυσέλης που δείχνει και την πρόθεση που υπάρχει φέτος να πάμε με μια έμπειρη τετράδα. Αναπληρωματικός διαιτητής ορίστηκε ο Βασίλης Ουζουνίδης.

Θυμηθείτε στα παρακάτω λίνκς μερικά απο τα σημαντικότερα στοιχεία για τον μεγάλο τελικό:

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ