Αλεξανδρούπολη: «Πάγωσαν» οι αγροτικές κινητοποιήσεις στον Έβρο λόγω των χιονοπτώσεων

 

Εξαιτίας της ολισθηρότητας που παρατηρείται στο οδικό δίκτυο οι αγρότες αποφάσισαν άνοιγμα των μπλόκων και των τελωνείων προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων – Κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών και τα σχολεία σε Σουφλί, Διδυμότειχο και Σαμοθράκη (ΕΔΩ)

Οι έντονες χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται από νωρίς το πρωί στον Έβρο είχαν ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Εξαιτίας της ολισθηρότητας που παρατηρείται στο οδικό δίκτυο (επαρχιακό και κεντρικό), οι αγρότες αποφάσισαν άνοιγμα των μπλόκων και των τελωνείων για το επόμενο 24ωρο προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Εξάλλου, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι δήμαρχοι Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, εξήγησε ότι εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδικού δικτύου δεν πραγματοποιούνται σήμερα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ που εξυπηρετούν τους μαθητές των χωριών του Δήμου. Ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω της έντονης χιονόπτωσης καταγράφεται στα χωριά Ποιμενικό, Σιτοχώρι, Μεταξάδες, Βρυσικά και Λάδη.

Στον Δήμο Σουφλίου σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Πουλιλιό προβλήματα λόγω της έντονης χιονόπτωσης υπάρχουν κυρίως στον ορεινό όγκο, με το οδικό δίκτυο ωστόσο να παραμένει ανοιχτό, καθώς συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας φροντίζουν για τη προσπελασιμότητά του. Τέλος, στη Σαμοθράκη προβλήματα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών σημειώνονται κυρίως στο δυτικό οδικό δίκτυο μεταξύ Παλαιόπολης, Χώρας, Καμαριώτισσας και Αλωνίων.

Ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία στην Ορεστιάδα με εξαίρεση αυτά των Δικαίων λόγω προβλημάτων προσβασιμότητας των μαθητών των γύρω χωριών και του Κυπρίνου εξαιτίας διακοπών ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, από νωρίς το πρωί επιχειρούν για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, από Τυχερό έως Ορεστιάδα, τρία μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και δύο ιδιωτικά, ενώ υπάρχει η ετοιμότητα, εφόσον κριθεί απαραίτητο, για τη συνδρομή και άλλων.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ