«Κρέμασε τα παπούτσια του» αμέσως μετά το μετάλλιο ο Γρηγόρης Αναστασιάδης, ολοκληρώνοντας μια μεγάλη καριέρα!

Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε προ δεκαημέρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Λιόσια στην κατηγορία των 59 κιλών (θυμηθείτε το ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ) αποτέλεσε το κύκνειο άσμα για την 17χρονη καριέρα του παλαιστή της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης Γρηγόρη Αναστασιάδη.

Μια καριέρα με πολλές καλές αλλά και δύσκολες στιγμές, με τον 32χρονο Ξανθιώτη παλαιστή να έχει στο παλμαρέ ένα χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ιταλίας το 2009, 4 χρυσά μετάλλια και άλλα πέντε άλλου χρώματος (3 ασημένια και 2 χάλκινα) σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αλλά και πάρα πολλά ακόμη μετάλλια απο πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων αλλά και συμμετοχές σε Πανευρωπαϊκά Πρωτάθλήματα.

Ο Γρηγόρης Αναστασιάδης αμέσως μετά το πέρας του μεγάλου τελικού των 59 κιλών ξάφνιασε τους πάντες καθώς εβγαλε τα παπούτσια του και τα άφησε στο «ταπί» δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει στα 32 του χρόνια μια μεγάλη καριέρα στον χώρο της Ελληνορωμαϊκής Πάλης. Μια κίνηση που αποθεώθηκε απο τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες των Λιοσίων αλλά και αθλητές, προπονητές, μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΟΦΠ Κωνσταντίνο Θάνο να τον χειροκροτούν παρατεταμένα δείχνοντας του  την αναγνώριση προς το πρόσωπο του και όσα έχει καταφέρει σε αυτά τα 17 χρόνια.

Για την κίνηση του αυτή, άλλα και την απόφαση της αποχώρησης και γενικότερα την πάλη μίλησε στην Ραδιοφωνική εκπομπή του Νεκτάριου Αμποβιανίδη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, την “Όμορφη Πόλη” στους 89,9.

«Είχα αποφασίσει πριν τους αγώνες ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από την αγωνιστική δράση, με ψηλά το κεφάλι. Το συζήτησα με τον προπονητή μου τον Θόδωρο Ηλιάδη και τον πρόεδρο του συλλόγου τον Φάνη Μπατζακίδη και τους είπα την πρόθεση μου αυτή να είναι η τελευταία διοργάνωση. Στην Αθήνα φυσικά δεν το γνώριζαν ούτε οι αντίπαλοι και συναθλητές μου ούτε η Ομοσπονδία, εξεπλάγησαν και αυτοί με την κίνηση μου στο τέλος να βγάλω τα παπούτσια μου και ότι με είδαν να χαιρετώ τους πάντες, αλλά αυτό που σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστο είναι το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που ήταν στο γήπεδο», σχολίασε ο Αναστασιάδης.

Σε ερώτημα αν φτάνοντας στον τελικό και κερδίζοντας τα πρώτα σημεία του αγώνα, πέρασε απο το μυαλό του να αναβάλει την αποχώρηση του, καθώς σε περίπτωση νίκης κέρδιζες εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά, απάντησε: «Όχι καθόλου, πλέον είμαι σε τέτοια ηλικία που δεν θα μπορούσα να πιστεύω ότι θα μπορούσα να κυνηγήσω κάτι. Για να μπορείς να βλέπεις και να διεκδικείς τέτοιες διοργανώσεις θα πρέπει η πάλη να είναι η δουλειά μας και εγώ έχω άλλη δουλειά».

Στην φωτογραφία, από την απονομή στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Ξανθιώτης παλαιστής βρίσκεται στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Σε επόμενη ανάρτηση το ThrakiSportS θα παρουσιάσει το απολογισμό των ευχάριστων και δυσάρεστων στιγμών μιας καριέρας 17 ετών, όπως τον έκανε ο Γρηγόρης Αναστασιάδης στην μεγάλη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Ξάνθης, προχωρώντας και σε μια σειρά από αποκαλύψεις που θα συζητηθούν…