Κατέβασε ρολά η Θράκη για την απεργία – Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες για το ασφαλιστικό 

Ρολά κατέβασε ολόκληρη η Θράκη την Πέμπτη, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που προκηρύχθηκε, με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά και χιλιάδες διαδηλωτές στους τρεις Νομούς της περιοχής να ξεχύνονται στους δρόμους πραγματοποιώντας πορείες.

alex-1Όπως αναμενόταν τα περισσότερα καταστήματα σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Έβρο κατέβασαν ρολά, ενώ οι επαγγελματικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς της Θράκης έστειλαν το δικό τους βροντερό όχι στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό.

Στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ στην περιοχή, καθώς εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιώντας πορεία μέσα στην πόλη, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν ταξί, απορριμματοφόρα, λεωφορεία και φορτηγά. Υπό κατάληψη βρέθηκαν τόσο το Δημαρχείο όσο και και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κομοτηνή η κινητοποίηση ήταν εξίσου μεγαλειώδης, με τους πολίτες να κατεβαίνουν στους δρόμους, τα καφέ της πόλης να παραμένουν κλειστά από το πρωί, καθώς και γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τράπεζες και καταστήματα. Οι Δικηγόροι “κατέλαβαν” το Δικαστικό Μέγαρο ενώ κανονικά λειτούργησαν μόνο ελάχιστα καταστήματα.

Στον Έβρο πραγματοποιήθηκαν εξίσου δυναμικές κινητοποιήσεις με την συμμετοχή των αγροτών της περιοχής, που επιστράτευσαν ακόμη και τα τρακτέρ τους ενώ εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

ΠΗΓΗ: www.xanthinea.gr