Το νέο φλερτ της Ξάνθης με τον Σίλβα Κλέιτον και το μήνυμά του στον κόσμο της Θράκης

Από τα πρόσωπα που μονοπώλησαν τα βλέμματα στην βραδιά της βράβευσης των κορυφαίων από τον ΠΣΑΠ ήταν ο Σίλβα Κλέιτον, που τιμήθηκε ως μέλος της καλύτερης ενδεκάδας της περιόδου 2014-2015 για τις εμφανίσεις που έκανε σε πρωτάθλημα και κύπελλο με την φανέλα της Skoda Ξάνθη.

Στις σελίδες της Skoda του άλμπουμ της Panini έσπευδε να υπογράψει αυτόγραφα και φυσικά, δεν αρνήθηκε σε κανέναν μια φωτογραφία και μια κουβέντα. Αρκετοί του εξέφρασαν την έκπληξή τους που τον είδαν, αν και αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα, αλλά ο βραζιλιάνος ήταν ξεκάθαρος: «Είχα ζητήσει σχετική άδεια και μου την έδωσαν με χαρά από τη νέα μου ομάδα, αφού δεν έχω αγωνιστικές υποχρεώσεις. Άλλωστε είναι τιμή και για αυτούς να βραβεύεται ένας παίκτης τους».

Αναφορικά με τις εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα και τη ζωή στη Σμύρνη. «Είναι πιο ευρωπαϊκά, σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο που ήμουν κάπου στα βάθη της Ανατολίας. Σπάνια μεν, αλλά πού και που ακούω και ελληνικά», σχολίασε γελώντας. Όπως ήταν φυσιολογικό, ρωτήθηκε για το γεγονός ότι παρά τα όσα ακούστηκαν, γράφτηκαν και φημολογήθηκαν, δεν επέστρεψε τελικά τον Ιανουάριο στην Ελλάδα και την Super League.

Είχε φημολογηθεί για τον Ηρακλή, για τον Ατρόμητο, εμείς τον ρωτήσαμε αν έπαιξε και τίποτα με την Ξάνθη στην χειμερινή μεταγραφική σεζόν, στα πηγαδάκια που διαμορφώθηκαν. Η απάντηση του Κλέιτον; Ειλικρινής! «Κοίτα να δεις, με τον Γιάννη (σ.σ. Παπαδημητρίου) μιλάμε συχνά, μιλήσαμε και πρόσφατα, έτσι κι αλλιώς έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ξάνθη. Ωστόσο με δεδομένη την οικονομική κατάσταση και της χώρας και την μείωση των εξόδων που κάνουν όλοι, δεν θα μπορούσα να μείνω στην Ξάνθη αλλά και γενικά στην Ελλάδα.

Μην ξεχνάμε ότι είμαι ποδοσφαιριστής και… έχουμε ημερομηνία λήξης. Όσα προλάβουμε να κερδίσουμε στα λίγα χρόνια που παίζουμε μπάλα, μετά δεν θα μπορούμε να αναπληρώσουμε με κάποιον άλλον τρόπο χρήματα που μπορούμε να βγάλουμε τώρα αν δεν το κάνουμε. Αυτός είναι ο λόγος και κανένας άλλος. Στην Ξάνθη πέρασα μια υπέροχη χρονιά με υπέροχους ανθρώπους και διατηρώ καλές αναμνήσεις και πολλές σχέσεις με αρκετό κόσμο….».