Σκέψεις για να δοθεί στον Έβρο του φάιναλ φορ του Κυπέλλου μετά την άρνηση της Ρόδου!!!

Καταιγιστικές (δείχνουν να) είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το Κύπελλο Ελλάδος Βόλεϊ, που έχει γίνει άνω – κάτω μετά την κλήρωση της περασμένης εβδομάδας που κατάντησε να είναι ορισμός αναφορικά με το ζευγάρι Εθνικού – Ορεστιάδας προκαλώντας την οργή ορισμένων ομάδων.

Όπως αναφέρει το volleynews, «σε κάθε περίπτωση μετά τη μετωπική σύγκρουση της ΕΟΠΕ με τον Φοίνικα Σύρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το φάιναλ-4 του Κυπέλλου δεν θα γίνει οριστικά στη Ρόδο και η ΕΟΠΕ αναζητά άλλη έδρα στην κεντρική Ελλάδα, ενώ παίζει και η περίπτωση της Ορεστιάδας». Κατά συνέπεια, από το πουθενά και ενώ όλοι ξέραμε ότι το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί στην Ρόδο, ανοίγει θέμα πιθανής φιλοξενίας του στον Έβρο.

Βέβαια, εφόσον δεν αλλάξει κάτι σε σχέση με την κλήρωση, μόνο μία από τις δύο ομάδες του Έβρου θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε αυτό, καθώς ορίστηκε να παίξουν μεταξύ τους στην φάση των 16 την άλλη Τετάρτη (10/2). Η τάση που φαίνεται να επικρατεί στο ΔΣ της Ομοσπονδίας είναι να μην γίνει επανάληψη της κλήρωσης, ωστόσο, όπως επισημαίνει τουλάχιστον και πάλι το volleynews, η πλειοψηφία των σωματείων της Α1 τάσσεται υπέρ της επανάληψης.

Συγκεκριμένα, τα 11 άλλα ΤΑΑ της Volley League κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα του Φοίνικα Σύρου εάν πιστεύουν πως πρέπει να επαναληφθεί η κλήρωση του κυπέλλου «μετά τις αυθαιρεσίες που έγιναν την περασμένη Πέμπτη στην κλήρωση της Γ΄φάσης» και σύμφωνα με τις πληροφορίες του volleynews όλες οι ομάδες πλην του ΠΑΟΚ συμφωνούν με το αίτημα του Φοίνικα Σύρου για επανάληψη της κλήρωσης.

Ανάμεσα σε αυτούς που τίθενται υπέρ της επανάληψης της κλήρωσης είναι μάλιστα τόσο ο ΑΟ Ορεστιάδας, όπως άλλωστε είχε προϊδεάσει ο πρόεδρός του Βασίλης Γκιζάνης μιλώντας στο ThrakiSportS, αλλά και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα, ο Εθνικός φέρεται σύμφωνα με την ίδια πηγή να διατυπώνει ξεκάθαρα την θέση να μην υπάρξει κανένα γεωγραφικό κριτήριο στην κλήρωση.

Το γεγονός σχολιάζεται από το volleynews, ου αναφέρει ότι ανάμεσα στα σωματεία που τάχθηκαν υπέρ της επανάληψης της κλήρωσης «είναι η Ορεστιάδα και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που υποτίθεται πως η ΕΟΠΕ ήθελε να “προστατεύσει” από μετακινήσεις». Μόνο η Ορεστιάδα και ο Ηρακλής φέρονται να θέτουν να υπάρξουν γεωγραφικά κριτήρια μεταξύ των ομάδων βορρά – νότου, αλλά επιθυμώντας νέα κλήρωση με διαφανείς διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση «όχι ορισμούς».

Ο Εθνικός είναι ανάμεσα στα 9 σωματεία που φέρονται να έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν κανένα γεωγραφικό κριτήριο! «Στη Σύρο υπάρχει μεγάλη ανακούφιση καθώς οι απαντήσεις που έδωσαν τα υπόλοιπα ΤΑΑ είναι μία ξεκάθαρη στήριξη στο αίτημα για επανάληψη της κλήρωσης αλλά και για την δικαίωση στον δικαστικό αγώνα που πρόκειται να αρχίσει εφόσον η διοίκηση της ομοσπονδίας δεν κάνει πίσω», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.