ΕΠΣ Έβρου: Πόλεμος ανακοινώσεων για έναν αγώνα της Β’ Κατηγορίας

Με αφορμή το 2-2 του αγώνα της Νίψας με τον Δορίσκο που την αφήνει τέσσερις βαθμούς πίσω από την Ν. Χιλή στην βαθμολογία του Α’ Ομίλου της Β’ Kατηγορίας, οι δυο ομάδες αντέλλαξαν στο διαδίκτυο ανακοινώσεις για το παιχνίδι με πολλά υπονοούμενα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίψας, την οποία μάλιστα φέρεται να υπογράφει το γραφείο Τύπου της Ομάδας, έχει ως εξής:

Η φαρσοκωμοδία συνεχίζεται…
Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, η ΠΑΕΝ είχε να αντιμετωπίσει και τους διαιτητές σε παιχνίδι της, τη στιγμή που οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος τυγχάνουν την εύνοια από διαιτητές ΚΑΙ αντιπάλους.
Εμείς από ό,τι φαίνεται πρέπει να παίζουμε κάθε παιχνίδι ως ντέρμπι, τη στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες κάνουν προπονήσεις με τον εκάστοτε αντίπάλο τους.
Οι “κύριοι” Σημίδης, Τουντζιαράκης, Στρατούδης έκαναν το καθήκον τους κατά παραγγελία (ελπίζουμε γιατί αν δεν είναι έτσι τότε είναι ακατάλληλοι για οποιοδήποτε παιχνίδι)και έκοψαν άλλους δύο βαθμούς από μία ομάδα υπόδειγμα όπως η δική μας.
Πως το έκαναν;
1) Δίνοντας δύο κίτρινες κάρτες στον ποδοσφαιριστή μας, Γκουντενούδη Ιωάννη, σε διάστημα 10 (ολογράφως, δέκα) λεπτών, για μαρκαρίσματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς να υπάρχει υπόνοια αντεπίθεσης για την αντίπαλη ομάδα.
2) Δεν υπέδειξαν καθαρότατο πέναλτι υπέρ της ομάδας μας στο 55′, όταν αντίπαλος αμυντικός έπαιξε βόλεϊ μέσα στην περιοχή του και έδιωξε σε κόρνερ πριν ο επιθετικός μας πάρει την κεφαλιά.
3) Δίνοντας πέναλτι στο 90+6′ (ολογράφως, ενενήντα έξι) αντί για επιθετικό φάουλ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η οποία υποδείχθηκε παρά το γεγονός πως αμυντικός μας πήρε κεφαλιά ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους που σκουντούσαν. Υ.Γ: Τα έξι λεπτά καθυστερήσεων είναι ασχολίαστα…
4) Υποδεικνύοντας οφ-σάιντ (off-side) ποδοσφαιριστές μας τρεις φορές λανθασμένα, τη στιγμή που έβγαιναν τετ-α-τετ.
5) Δίνοντας κίτρινη κάρτα στο πρώτο λεπτό σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, για πάτημα στα πλευρά δικού μας ποδοσφαιριστή, εκτός φάσης.
6) Λέγοντας “παίζεται” σε φάση που ποδοσφαιριστής μας δέχτηκε αγκωνιά σε διεκδίκηση της μπάλας στο πέμπτο λεπτό, με αποτέλεσμα να ανοίξει πληγή κάτω από το μάτι(ασυγκίνητος ο κ.Σημίδης).
Θα μπορούσαμε να γράψουμε άλλες τέσσερις-πέντε περιπτώσεις ανάλογες, αλλά θα μας λέγατε υπερβολικούς.
Κατά τ’ άλλα, το “τρίο” των διαιτητών, δέχθηκε με υπομονή τις βρισιές των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων του Α.Ο Δορίσκου, αποβάλλοντας μόνο τον προπονητή της ομάδας.
Υ.Γ: Το συμβούλιο, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλοι της ΠΑΕ ΝΙΨΑΣ θα συνεχίσουν να μάχονται κόντρα σε όλους και όλα, όσο κι αν πονάει κάποιους αυτό. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, πληρώνοντας διαιτητές που δεν αξίζουν ούτε cent (λεπτό). Μας κάνετε πιο δυνατούς, πιο παθιασμένους, πιο έτοιμους για το τι θα δούνε το άλλο Σάββατο τα μάτια μας.
Υ.Γ: Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας που αντέχουν και παλεύουν, παίζοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο!

Άμεση ήταν η απάντηση του ΑΟ Δορίσκου, που αναφέρει τα εξής:

Επιστολή προς ΠΑΕ ΝΙΨΑ
Αγαπητέ πρόεδρε, χρόνια τώρα τους μεταξύ μας αγώνες μάθαμε να τους παίζουμε μέσα στο γήπεδο.
Σε αντίθεση με το προχθεσινό ματς το οποίο από τη μεριά σας το τελειώσατε μετά από δυο ώρες της κανονικής λήξης και για να είμαι δίκαιος μετρημένοι ποδοσφαιριστές και παράγοντες της Νίψας χάσανε τον ποδοσφαιρικό τους πολιτισμό και την έννοια της φιλοξενίας.
Μη δεχόμενοι το τελικό αποτέλεσμα το οποίο αδικεί κατάφωρα την ομάδα του Δορίσκου σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιασανε τα παλικάρια μας εντός του αγωνιστικού χώρου.
Θα θελα να γράψω πολλά περισσότερα αλλά σεβόμενος την ιστορία των δυο ομάδων και αντιλαμβανόμενος τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας δεν θα ήθελα να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ένταση μεταξύ των συλλόγων μας.
Σας παρακαλώ να θυμηθείτε το μεταξύ μας αγώνα μέσα στο Δορίσκο.
Όσο αναφορά τους διαιτητές δεν ήταν οι πρωταγωνιστές, αυτό το ρόλο τον είχαν και θα τον έχουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο.
Με τιμή και από καρδιάς Α.Ο. ΔΟΡΙΣΚΟΥ!

Ακολούθησε αργά το βράδυ Δευτέρας νέα ανακοίνωση από τη Νίψα που έχει ως εξής:

«Με απορία και τεράστια έκπληξη διαβάσαμε πριν λίγη ώρα την επιστολή του Α.Ο Δορίσκου που αφορά την ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ,καθώς η ανακοίνωση διαμαρτυρίας η δική μας δεν είχε να κάνει με τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά με τους διαιτητές και τα γεγονότα που έλαβαν μέρος στο μεταξύ μας παιχνίδι και την ιστορική για αυτούς ισοπαλία.
Όσον αφορά τη φιλοξενία της ΠΑΕΝ ας φρόντιζαν οι ίδιοι να μην εκτοξεύουν ύβρεις από την κερκίδα και τον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα.
Μία άλλη απορία που μας ήρθε διαβάζοντας την επιστολή είναι αν όταν γράφεται για το διαιτητή του αγώνα, εννοείται τον «μπαγλαμά» όπως είπε ο προπονητής σας ο οποίος ανέφερε κι άλλα επίθετα που θα ήταν καλύτερα να μην τα αναφέρουμε. Ή εννοείτε τον «βλάκα» και «ηλίθιο» όπως έλεγαν οι ποδοσφαιριστές σας; Τα γράφει κι ο ίδιος στο φύλλο αγώνα.
Επιπρόσθετα, άλλοι ήταν αυτοί που έβριζαν αισχρά και χωρίς λόγο τους ποδοσφαιριστές μας μετά το ματς χάνοντας τον δικό τους ποδοσφαιρικό πολιτισμό, ζητώντας μάλιστα συγνώμη αργότερα, γιατί μάλλον έτσι νομίζετε πως συμπεριφέρονται τα…παλικάρια.
Επίσης, πείτε μας το λόγο που παράγοντας της ομάδας σας, επισκέφθηκε στο ημίχρονο τους διαιτητές.
Τέλος, να ξέρετε πως δεν έχουμε ασχοληθεί με καμία αντίπαλη ομάδα και αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε. Το κάναμε για ένα και μόνο λόγο. Για να μην σας αφήσουμε να δημιουργήσετε εσφαλμένες εντυπώσεις και να μην διαστρεβλώσετε την αλήθεια. Καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα να έχετε!»