Ο θρακιώτης διεθνής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων!!!

Ο Χάρης Καραβασίλης, αθλητής του σωματείου Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης αλλά και της Εθνικής Εφήβων Χάντμπολ, βρίσκεται ανάμεσα στους επτά μαθητές από όλη την Ελλάδα που επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην 81η Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

diakrisi7Όπως μάλιστα γράφει η Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, με την επιτυχία του «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι αθλητές του χάντμπολ δεν ξεχωρίζουν μόνο για την αγωνιστικότητα τους, αλλά και για το πνευματικό τους επίπεδο». 

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ο νεαρός Χάρης έλαβε αυτή την διάκριση ως μαθητής του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, αφού τα περισσότερα παιδιά που επιλέχθηκαν φοιτούν σε κολέγια. Μάλιστα, το 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια Ειρήνη Ξανθοπούλου, φαίνεται ότι… δημιουργούν παράδοση στη συγκεκριμένη διαδικασία, αφού είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται μια τέτοια επιτυχία.

Όλοι οι μαθητές εξετάστηκαν στην 32η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος που έγινε τον Δεκέμβριο από πέντε κριτές με προφορική συζήτηση στα αγγλικά. Υπήρχαν θέματα επιλογής με τον Χάρη να επιλέγει και αναπτύσσει το θέμα: «Φοροδιαφυγή, φορολόγηση και νομισματικά θέματα».

Τα παιδιά που επιλέχθηκαν προέρχονται από 41 χώρες όλου το κόσμου, και θα ταξιδέψουν την άνοιξη του 2016 στην Ιρλανδία και συγκεκριμένα σε Μπέλφαστ και Δουβλίνο.

diakrisi6 Κύριος στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να ενεργοποιηθεί η ευρωπαϊκή ταυτότητα των νέων και να προωθηθεί ο πλουραλισμός απόψεων. Παράλληλα βέβαια, αναπτύσσονται και οι προσωπικές ικανότητες του κάθε νέου Ευρωπαίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα θέματα πάνω στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές, ήταν θέματα προσομοίωσης, που τελικά οι ευρωβουλευτές θα συμπεριλάβουν στα προς έγκριση ψηφίσματά τους. Υπήρχαν συγκεκριμένα κριτήρια που έπρεπε να τηρηθούν και να εφαρμοστούν, όπως ο δημόσιος διάλογος, το ήθος, ο σεβασμός, κ.α. αλλά ο Αλεξανδρουπολίτης αθλητής – μαθητής κατάφερε να περάσει αυτήν την δύσκολη δοκιμασία.

Με αφορμή την επιτυχία του, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΟΧΕ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία συγχαίρουν θερμά τον νεαρό θρακιώτη αθλητή, τους γονείς του και την καθηγήτρια Ειρήνη Ξανθοπούλου για αυτή την σπουδαία διάκριση και εύχονται στον Χάρη «να συνεχίζει να τιμά το άθλημα μας με το ήθος και το πνεύμα του».