«Έσφαξε με το… βαμβάκι» την διοίκηση Τζίμα ο νέος πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γ. Γεωργιάδης

Βέλη κατά της πρώην διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός εξαπέλυσε ο νυν πρόεδρός του Γιώργος Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του. Φρόντισε βέβαια να… «σφάξει με το βαμβάκι», αλλά οι βολές είναι ευθείς και αδιαμφισβήτητες για την οικονομική διαχείριση που έκανε ο (λογιστής στο επάγγελμα) πρώην πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Τζίμας.

voukoureslis-tzimas-georgiadis«Όπως όλοι οι Έλληνες έτσι και το ΤΑΑ είχε παρασυρθεί σε διάφορες κινήσεις οι οποίες θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω έτσι ευγενικά ως πολύ χαλαρές. Όπως και όλη η ελληνική κοινωνία είχε χαλαρώσει με τα γνωστά αποτελέσματα που ξέρουμε. Ο Εθνικός λοιπόν σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο είχε βρεθεί σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση πριν αναλάβουμε εμείς, ουσιαστικά ήμασταν στα πρόθυρα να αναλάβει η διοίκηση Πρωτοδικείου» σχολίασε ο Γιώργος Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο 2551.gr. Και συνέχισε: «Αναλάβαμε για να μην γίνει αυτό γιατί αν συνέβαινε κινδύνευε να διαλυθεί και όλος ο σύλλογος, όλος ο Εθνικός όχι μόνο το βόλεϊ λόγω του ότι το βόλεϊ ναι μεν είναι αυτόνομο και έχει το αυτοδιοίκητο, έχει ένα ΑΦΜ που σήμαινε ότι οτιδήποτε όσον αφορά χρέη προς το δημόσιο και προς ιδιώτες θα μεταβιβαζόταν στο σύλλογο γενικότερα. Για να μην γίνει αυτό αναλάβαμε γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλά χρέη και πάρα πολλές δυσκολίες, παρόλα αυτά μπήκαμε με σκοπό να νοικοκυρέψουμε σε όλους τους τομείς το ΤΑΑ. Βέβαια όπως έχω ξαναπεί χωρίς να γίνει καμία έκπτωση όσον αφορά το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας»,

Στην συνέχεια πάντως, φρόντισε να μετριάσει την κριτική του και να αναφερθεί και στα καλά των προηγούμενων διοικήσεων, αφού όμως τις είχε «καρφώσει» για την δεινή κατάσταση που δημιούργησαν στα οικονομικά της ομάδας και να εξηγήσει το πλάνο της νυν διοίκησης για την προσεχή τριετία: «Η φιλοσοφία παραμένει αυτή, η σκεπτική είναι του νέου διοικητικού συμβουλίου σε μια τριετία ο Εθνικός να έχει καθαρίσει από όλα τα παλιά βάρη όσον αφορά τον οικονομικό  τομέα και να συνεχίζει παράλληλα τις αγωνιστικές επιτυχίες που πέτυχαν μέσα σε αυτή την τελευταία τριετία οι προηγούμενες διοικήσεις. Δηλαδή μπορεί να λέμε ότι δημιουργήθηκαν οικονομικά θέματα αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι οι προηγούμενες διοικήσεις προσφέραν πολύ μεγάλες χαρές σε όλη την πόλη».

georgiadis-ethnikos2Ο Γεωργιάδης σχολίασε ότι πέρα από τις δυσκολίες που υπήρχαν εξ αρχής από τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης, υπήρξε μία επιπρόσθετη, αυτή των κεφαλαιακών ελέγχων. «Η χρονιά φέτος όπως χαρακτηρίστηκε από τον προπονητή τον Μουστακίδη Σάκη είναι χρονιά ειδικού σκοπού. Προσπαθούμε μέσα από τις δυσκολίες που παραλάβαμε αλλά και μέσα από τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν αμέσως αφού παραλάβαμε, δηλαδή εννοώ τα capital controls και όλη την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, με μειωμένο μπάτζετ, με μειωμένο κοστολόγιο συντήρησης της ομάδος να κρατηθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Α΄ Εθνική κατηγορία φυσικά. Ήδη τώρα που μιλάμε ουσιαστικά έχει εξασφαλιστεί η παραμονή στην πρώτη Εθνική που στόχος είναι να πάμε όσο γίνεται πιο ψηλά». Μάλιστα, αφού απαρίθμησε τα προβλήματα με τους τραυματισμούς των Δαλακούρα και Δημητριάδη, καθώς και τον ερχομό τριών ξένων και τις αντικαταστάσεις μεσούσης της σεζόν, όρισε ως στόχο δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, παρά το χαμένο έδαφος, την… τετράδα.

Όσο για το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και το χαρακτηρίζει ως κλειδί για αυτήν την επιτυχία; Ο Γιώργος Γεωργιάδης λέει: «Ο Εθνικός λειτουργεί με τα καλά του επαγγελματισμού, δηλαδή με την υπευθυνότητα των αθλητών, του προπονητή του αλλά δεν έχει πάρει τίποτα από τα κακά του επαγγελματισμού όπως την ψυχρότητα. Στον Εθνικό υπάρχει μια ζεστασιά ανάμεσα σε όλους είτε είναι οι παίχτες είτε είναι προπονητές, βασικοί παίχτες ή αναπληρωματικοί, ο φροντιστής   της ομάδας, η καθαρίστρια του γηπέδου. Ένα πράγμα στο οποίο πιστεύω ότι οφείλεται είναι ότι στον Εθνικό υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν συνδέσει την  ζωή τους με αυτή την ομάδα. Είναι σύμβολο της πόλης, εδώ που τα λέμε είτε μας αρέσει είτε όχι ο Εθνικός είναι ο αθλητισμός της πόλης, αν και φυσικά υπάρχουν και οι άλλες ομάδες  δεν θέλω να υποτιμήσω καμία. Θέλω όμως να επισημάνω  ότι αν θεωρήσουμε ότι για κάποιο λόγο ο Εθνικός  παύει να υπάρχει, η Αλεξανδρούπολη θα μείνει χωρίς αθλητισμό. Είναι η ιστορία και είναι συνυφασμένη με πάρα πολλά πράγματα και να σας αναφέρω ότι ανέλαβα προσωπικά εγώ την διοίκηση αυτό  οφείλεται σε αυτό το δέσιμο με την ιστορία του».

pita-taaethnikos02Ο Γιώργος Γεωργιάδης επανέλαβε ότι επιθυμία της διοίκησης είναι, όσο παραμένει στην ηγεσία του συλλόγου και εφόσον φυσικά το επιθυμεί και ο ίδιος, να συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας ο Σάκης Μουστακίδης. Σε σχέση με τους παίκτες, επανέλαβε ότι «είναι επαγγελματίες στις υποχρεώσεις τους αλλά είναι “ερασιτέχνες” στην ψυχή», εξηγώντας ότι «όταν βλέπουν τον κόσμο στην κερκίδα να χαίρεται αυτοί παίρνουν  δέκα φορές δύναμη και όταν ο κόσμος είναι απογοητευμένος αυτοί απογοητεύονται επί πέντε». Εξήρε το εγκώμιο του κόσμου και υποστήριξε ότι το εισιτήριο θα μειωνόταν ακόμα και κάτω από τα 7 ευρώ εφόσον το άντεχε οικονομικά η ομάδα. «Αν το γήπεδο μας έπαιρνε λίγες παραπάνω θέσεις θα μπορούσαμε να μειώσουμε και περισσότερο το εισιτήριο. Απλά να ξέρει ο κόσμος ότι τα έξοδα αυτής της ομάδας επειδή ακριβώς ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι πάρα πολλά. Οι παίκτες δυστυχώς ή ευτυχώς είναι επαγγελματίες, συντηρούνται από αυτή τη δουλειά, η ομάδα απαιτεί κάποια χρήματα. Μια μετακίνηση στη Σύρο ή την Αθήνα για να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό στοιχίζει περίπου στις 3.000€ για να πάμε να παίξουμε στην Αθήνα, στη  Σύρο γύρω στις 7.000€. Είναι χρήματα τα οποία τα χρειάζεται η ομάδα για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και αυτά δυστυχώς ή ευτυχώς μπορούν να βγουν μόνο από τον κόσμο. Παλαιότερα υπήρχαν και οι κρατικές επιδοτήσεις σήμερα δεν υπάρχουν».

Σε σχέση με τα διαρκείας, εκτιμά ότι θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα μετά τις μειώσεις τιμών που έγιναν, όμως εκτίμησε ότι η περιορισμένη σχετικά κίνησή τους οφείλονταν στις ειδικές συνθήκες του καλοκαιριού. «Παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα, θεωρώ ότι επειδή τα διαρκείας μοιράζονται μέσα στο καλοκαίρι, το καλοκαίρι αν θυμάστε τι γινόταν στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας, πέρα από το πραγματικό οικονομικό πρόβλημα υπήρχε και φοβερή ψυχολογική πίεση. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αγοραστούν εισιτήρια διαρκείας, πήγαμε καλά και φέτος γιατί όπως είπα ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, του χρόνου πιστεύω θα πάμε καλύτερα». Τέλος, στέλνοντας μήνυμα στον κόσμο της ομάδας, είπε: «Η ύπαρξη του Εθνικού οφείλεται στον κόσμο, εάν ο κόσμος θέλει να τον στηρίξει ο Εθνικός θα μεγαλουργήσει και θα γεμίζει χαρές τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης και θα κάνει γνωστή την Αλεξανδρούπολη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. (…) Το μήνυμα λοιπόν που θέλω να δώσω είναι ότι Εθνικός και Αλεξανδρούπολη είναι  έννοιες ταυτόσημες και ο κόσμος όσο μπορεί να στηρίζει αυτή την ομάδα γιατί είναι καλό και για τον ίδιο αλλά και για τα παιδιά μας, για την επόμενη γενιά».