ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στον αγώνα της Ασπίδα Ξάνθης με τον Αστέρα Καβάλας για την τελική φάση των Εφήβων

Με εντός έδρας ήττα απο την πολύ ισχυρή ομάδα του Αστέρα Καβάλας ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση του Εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ η Ασπίδα Ξάνθης με 51-81.

Η ομάδα της Καβάλας κυρίως την δεύτερη περίοδο έδειξε τα “δόντια” της στην Ξανθιώτικη ομάδα, που πέρα απο τον πολύ δυνατό αντίπαλο είχε να αντιμετωπίσει και την σοβαρή απουσία του τραυματία Αργύρη Μαλάκη, και παρότι πάλεψε στο ξεκίνημα και ήταν κοντά στο σκορ απο τα μέσα της δεύτερης περιόδου και αφού δεν μπήκαν κάποια σουτ οι φιλοξενούμενοι πήραν φόρα και έχτισαν διαφορά 17 πόντων απο το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Καβάλας έκανε διαχείριση δυνάμεων απέναντι στην ομάδα της Ξάνθης που έδειχνε σαφώς επηρεασμένη απο την μεγάλη διαφορά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι σε όλο το δεύτερο μέρος ήταν καλύτεροι και δίκαια έφτασαν σε μια άνετη νίκη και μάλιστα με 30 πόντους διαφορά.

Δεκαλεπτα: 17-19, 26-43(ημίχρονο), 43-66, 51-81 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Δ. Παναγιωτόπουλος): Παρταλάς 2, Ντεμάι 5(1), Τσίλογλου 5(1), Σιάκκας, Σαββίδης 18, Μαντζουράνης 10, Αρβανιτίδης, Αραμπατζής,  Γκίκας 5, Καργίδης 4, Ζώτος, Ζάρας 2.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (Λ. Μαγιάννης): Μαραβέγιας 4, Μπόζης 7, Μαρκόπουλος 14(2), Ιωαννίδης 16(2), Βερβελιθανός 11(2), Μπακιρτζής 18, Μυζίου 2, Θανάση 4, Κοσμίδης 4, Τσίλι 1, Γεωργιάδης.